(VIDEO) Ministrul Transporturilor a găsit vinovații pentru situația lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva: consultantul și foștii directori ai CNAIR. „Ne vom îndrepta penal asupra consultantului, cât și asupra managementului CNAIR, care a făcut plățile”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, au explicat în această dimineață decizia privind rezilierea contractului avut cu spaniolii de la Asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcad, cei care au construit tronsonul de autostradă dintre Ilia și Holdea.

Lotul era finalizat încă de acum două săptămâni, însă o comisie de la CNAIR a refuzat începerea procedurilor de recepţie pentru cei 21 de kilometri construiţi între Ilia şi Holdea. Compania a decis să deschidă doar lotul 4 din Autostrada Lugoj-Deva şi să preia forțat de la constructorul lotului III bretelele care să permită descărcarea traficului.

Ministrul Răzvan Cuc a detaliat pașii care au dus înspre rezilierea contractului.

„Vreau să se înțeleagă foarte bine: noi nu facem recepții de mântuială la autostrăzile din România. Vreau să vă amintesc un lucru, s-a mai forțat o recepție, undeva prin 2014, când s-a recepționat lotul 3, de la Sibiu-Orăștie, și ați văzut ce s-a întâmplat. (...) Eu, pe acest șantier, am făcut până în acest moment, cinci inspecții. Eu nu am grăbit niciodată și nu am spus antreprenorului când să facă recepția. Recepția finală a fost cerută de constructor. Știți foarte bine că, în urmă cu trei săptămâni, m-am deplasat la Hunedoara, unde am avut o discuție cu antreprenorul, el asigurându-ne că se poate face recepția finală. Comisia de recepție a fost de altă părere, inclusiv consultantul. La aceea dată, am discutat cu constructorul și am solicitat să ne dea o parte din autostradă, aproximativ 800 de metri, pentru a putea deschide lotul IV, care era perfect funcțional. S-a opus, dar nouă legea ne permite să facem recepția parțială. Nu erau neconformități și probleme pe acei 800 de metri. Au fost preluați și a fost deschis lotul IV. Atunci, cei de la firma respectivă (Comsa - n.r.) mi-au spus să le facem recepția pe tot lotul, altfel nu ne dau nimic. Compania m-a informat că părerea experților este aceea de a mări perioada de garanție, de la 4 la 10 ani. În același timp, Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalități, pentru neremedierea unor neconformități, în timpii în care trebuiau să le remedieze, și pentru întârzierile din contract, în cuantum de 73 de milioane. Totodată, valoarea garanției de bună execuție este de 58 de milioane de lei. Am să vă spun imediat de ce am menționat aceste sume. După ce am făcut vizita la Hunedoara, li s-a dat o perioadă de 10 zile pentru a pune în siguranță (autostrada - n.r.). Și vorbim de gardul perimetral al autostrăzii, vorbim de decolmatarea șanțurilor, pentru asigurarea scurgerilor, pentru a putea fi deschis traficul pe acest lot de autostradă. Firma respectivă a avut 10 zile, iar joia trecută s-au împlinit cele 10 zile”, și-a început relatarea ministrul Transporturilor.

Au urmat apoi două runde de negocieri, una la sediul ministerului, iar alta la sediul CNAIR. Ministerul și CNAIR voia extinderea garanției la 10 ani, cu toate că, în contract, perioada de garanție este de 4 ani.

„Aceștia și-au exprimat dorința de a avea o întâlnire cu mine, în cursul zilei de luni, lucru care s-a și întâmplat. Împreună cu CNAIR am discutat solicitările companiei către constructor. Eu la ora 17 am plecat (întâlnirea începuse la ora 15 - n.r.), iar domnul director Scarlat m-a informat că se ajunsese la un consens de principiu, pentru extinderea garanției la o perioadă de 8 ani. La începutul întâlnirii, i-am spus constructorului că sunt două variante, prezentânu-le rapoartele, pozele și toate elementele care sunt favorabile prelungirii garanției și suțin această ipoteză - chiar și dânșii au admis că trebuie prelungită garanția pentru anumite porțiuni din autostradă. Au revenit marți la sediul Companiei, eu mă aflam într-o vizită la Mehedinți, und eau spus următoarele lucruri: că nu mai sunt de acord cu 8 ani de zile, ci sunt de acord să doar doar 7 ani, dar cu anumite condiții: unu, CNAIR să renunțe la acele penalități de 73 de milioane și din totalul garanției de 58 de milioane, să li se returneze o sumă, astfel încât garanția să rămână la valoarea de 11 milioane. I-am spus domnului director că decizia îi aparține, dar nu cred că este normal ca statul român, în condițiile în care au fost identificate probleme, să vină și să spună că: ok, nu îți prelungesc garanția, cu cât ar trebui în mod normal, și rămâne o sumă foarte mică. Eu iau în calcul următorul lucru: dacă, Doamne ferește, apare o problemă la autostradă, și suma de 11 milioane nu acoperă acea remediere care trebuie făcută? Ce se întâmplă? (...) Contractele sunt clare: factura de penalități rămâne, pentru că noi trebuie să știm că banii aceștia vor fi folosiți. Nu știm dacă vor fi probleme în momentul de față, mâine, poimâine, într-o lună, în două luni. Garanția va fi executată, pentru că nu putem să ne jucăm: ba dăm garanție șapte ani, bă dăm opt ani, ba nu mai e 58 de milioane, ba e 11 milioane. Aici nu suntem la piață să negociem. Lucrurile sunt foarte clare și sunt stipulate în contract”, spune ministrul.

Potrivit directorului CNAIR, Sorin Scarlat, acest lot are 60 de neconformități. Potrivit acestuia, sunt probleme la grosimea asfaltului, în 19 puncte din cele 21 de unde au fost luate probe. Ministrul Răzvan Cuc spune acum că se va îndrepta penal împotriva consultantului, care avea obligația să verifice calitatea lucrărilor, dar și împotriva conducerilor CNAIR, care au avizat la plată lucrări neconforme, spune el.

„Verificarea o face consultantul. Consultantul nouă ne-a dat hârtiile că totul este ok. Vizat, ștampilat, asumat! Compania a luat de bun ce a spus consultantul. Asta e un proiect care trebuie dat ca exemplu și cred că cei din Companie trebuie să învețe o lecție. Nu domnul director (Sorin Scarlat n.r.) a derulat contractul din 2017, de când s-a decis să se meargă mai departe, până în perioada în care s-a cerut această recepție. Cu siguranță ne vom îndrepta și din punct de vedere penal asupra consultantului care a emis acele rapoarte, pe care și l-a asumat, cât și asupra managementului de la Companie, care a făcut plățile. Pentru că trebuie să vedem... de ce nu au trimis CESTRIN-ul să verifice... Domnul director a preluat o problemă din mers. O să vedem exact ce s-a întâmplat, pentru că dacă au fost bani plătiți în plus pe lucrări neefectuate sau pe materiale nepuse în operă, banii trebuie recuperați, și toți trebuie să suporte consecințele”, a mai spus Răzvan Cuc.

Un lucru este cert. Lotul III al autostrăzii Lugoj-Deva nu va fi deschis în perioada imediat următoare.

„Autostrada nu va rămâne muzeu, pentru că ce trebuiau ei să facă în acele zece zile, vor intra cei de la CNAIR și vor lucra cu utilajele proprii. Vor pune gardul permetral și vor face decolmatarea șanțurilor, astfel încât lotul să poată fi deschis”, mai spune ministrul.

Urmăriți, mai jos, întreaga conferință de presă de la Ministerul Transporturilor.

Adauga comentariu