(VIDEO) Mașini pline de moloz și pământ, descărcate pe malul Streiului, la Totia. Un șofer a fost filmat de un hunedorean în momentul în care arunca deșeurile pe câmp

Imagini incredibile surprinse ieri de un hunedorean, pe malul Streiului, la Totia. O mașină încărcată cu moloz și pământ a fost descărcată în apropiere de albia râului. În zonă, sunt „munți” întregi de deșeuri din construcții, semn că acolo este un loc în care se depozitează frecvent astfel de materiale.

„Uitați cu câtă nepăsare se aruncă molozul în România, în 2019”, spune bărbatul care a filmat totul, în timp ce mașina este descărcată.

Mașina care a descărcat molozul are numere de înmatriculare de Arad. Hunedoreanul care a filmat scenele a încercat să afle dacă șoferul are o autorizație pentru a arunca pe malul Streiului deșeurile. Iată, mai jos, discuția dintre cei doi:

Hunedorean: Auzi, dar autorizație să arunci aici moloz ai?

Șofer: Dar nu îi moloz, îi pământ!

Hunedorean: Păi și ai autorizație să îl arunci aici?

Șofer: Păi îl ducem de aici, nu îl lăsăm aici.

Hunedorean: Văd... 

Șofer: Că nu avem unde să îl...

Hunedorean: Văd, eu numai te-am întrebat, ca să vadă toată lumea ce e pe aici. Eu numai am întrebat frumos... Ai autorizație? 

Șofer: Cred că au șefii

Hunedorean: O să vadă organele de control, după ce văd filmulețul ăsta...

Șofer: Da îi pământ curat. O să îl luăm de aici, probabil după...

Hunedorean: Probabil... Probabil de-asta s-a umplut lumea și țara asta de gunoaie. Îi plină de gunoaie cu probabil... Oamenii poate ar mai vrea să facă plajă, să stea pe malul apei. Nu pot de gunoaiele astea

Societatea comercială care a depozitat acele deșeuri va fi identificată de inspectorii Gărzii de Mediu. Firma riscă o amendă de până la 50.000 de lei. În județ, în acest moment, există un singur loc unde pot fi depozitate deșeurile din construcții.

„Dacă este vorba despre deșeuri inerte, nu sunt depozite autorizate în județ. Se intenționează de către Consiliul Județean să autorizeze un astfel de depozit. Primăriile au obligația de a identifica terenuri unde pot fi depozitate astfel de deșeuri inerte, rezultate din construcții și demolări. Deșeurile inerte sunt pământ, moloz, cărămidă, piatră, beton. Cele care nu poluează mediul prin descompunere. Toate primăriile ar trebui să aibe astfel de terenuri. Simeria are un astfel de depozit, unde se intră, este un paznic, barieră, se verifică deșeurile să nu fie alte tipuri de deșeuri, în afara celor inerte. Autorizație nu sunt informat că ar deține”, a declarat comisarul Daniel Iacob, Garda de Mediu Hunedoara. 

Adauga comentariu