(VIDEO) A început recepția nodului rutier de la Ilia. De astăzi, vom putea circula pe lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva

A început recepția nodului rutier de la Ilia, cel care va permite descărcarea traficului de pe lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva. În cursul zilei de astăzi, se va putea circula de la Șoimuș până la Ilia, pe cei 22 de kilometri de autostradă nou-construită. În acest moment, la fața locului sunt reprezentanții CNAIR, cei ai Poliției și consultantul de pe lotul III, pentru a face recepția celor 800 de metri de șosea.

„Se receptioneaza de la Comsa întreg nodul Ilia (nu doar bretelele), inclusiv girațiile de pe DN. Odata finalizata receptia se da drumul la trafic. DRDP TM balizeaza acum si au pus banda pe indicatoarele pe directia inainte”, scrie ciprebee, pe forumpeundemerg.ro.

Luni, a fost finalizată recepția lotului IV, Șoimuș-Ilia, dar cei 22 de kilometri de autostradă nu au putut fi dați în trafic, întrucât descărcarea este făcută pe lotul III, care nu a putut fi recepționat, din cauza unor deficiențe descoperite. Un comunicat al CNAIR anunța, luni seara, că antreprenorul spaniol a refuzat recepționarea separată a nodului de la Ilia, ceea ce însemna imposibilitatea dării în trafic a lotului IV. Între timp însă, comunicatul a fost șters, iar ieri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost în teren, pentru a discuta cu constructorul. Imediat după, ministrul declara că pe lotul III va fi făcută recepția parțială a nodului de la Ilia, iar începând de marți va fi deschis lotul IV. Se pare însă că lucrurile sunt grăbite maxim, iar de astăzi mașinile vor putea circula pe tronsonul Șoimuș-Ilia.

Adauga comentariu