(VIDEO) Imagini spectaculoase filmate cu drona de pe șantierul feroviar Simeria - Gurasada. Cum au lucrat constructorii pe cei 40 de kilometri de cale ferată

Lucrările de modernizare de la segmentul de cale ferată Simeria – Gurasada avansează încet, dar sigur. Constructorul a publicat imagini recente filmate cu drona de pe șantier.

În imagini se poate observa că lucrările sunt concentrate în zonele în care se construiesc podețe, pasaje rutiere și cele trei poduri care vor traversa Râul Mureș. Totodată, pe anumite porțiuni au fost montate deja noile șine și traverse.

La pasajul rutier care va face legătura cu Cartierul Grigorescu au fost construiți aproape toți pilonii pe care vor fi așezate arterele din beton. La fel și în Gara Deva se poate observa că noua infrastructură feroviară a fost realizată în mare parte.

Cele mai spectaculoase lucrări însă, sunt de departe cele de la podurile feroviare care vor traversa Râul Mureș.
Podurile se află în zona localităților Brănișca, Leșnic și Ilia. În această zonă, proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată nu a respectat traseul vechii linii, fiind nevoie de adaptarea acestuia pentru trenurile de mare viteză. La două dintre poduri s-a reușit turnarea primelor cule, urmând să fie realizați pilonii și suprastructura feroviară. Din datele proiectului, cele trei poduri vor avea o deschidere centrală mai mare de 110 metri.

Lotul de cale ferată Simeria – Gurasada, parte a Coridoului IV Pan European, are o lungime de 41 de kilometri și este modernizat de Asocierea de firme FCC – Astaldi - Contratas y Ventas. Lucrările de reabilitare au început anul trecut și au ca scop realizarea unei infrastructuri feroviare adecvate pentru trenuri care vor circula cu o viteză de 160 de km/h. Conform proiectului, lucrările sunt programate pentru a fi încheiate în anul 2023. În momentul de față, stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 21%, conform datelor oferite de către constructor. Reabilitarea tronsonului feroviar Simeria – Gurasada este parte a proiectului de modernizare a liniei duble de cale ferată Simeria –  Curtici – Frontieră, proiecte finanțat din fonduri europene cu o valoare totală de 630 de milioane de 

Gara Deva

Pasaj Grigorescu

Pod Mureș

Pasaj Săulești

 

Adauga comentariu