(VIDEO) „Bătălie pe teritoriu” la inundații, între ministrul Vela și senatorul Resmeriță. Scandalul a continuat și cu primari din Valea Jiului

Vizita de ieri, din Valea Jiului, a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a lăsat cu un scandal pe cinste. Totul ar fi plecat de la indignarea senatorului PSD Cristian Resmeriță, care nu a fost acceptat „în cadru”, la declarația pe care membrul Guvernului a dat-o presei. Vela i-ar fi spus lui Resmeriță să plece din preajma sa, ceea ce a provocat discuții între cei doi. Cearta a continuat, apoi, între Vela și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, fratele senatorului. Vela și primarul Resmeriță s-au acuzat reciproc de furt, iar edilul i-a reproșat ministrului de Interne lipsa de respect față de oamenii afectați de inundații. 

„Domnule ministru, stați numai puțin. Ați venit să politizați? Cum adică? Mă dați afară? Stați puțin! Nu pot să particip la o întâlnire, unde eu reprezint oamenii?”, a spus Resmeriță. În replică, Vela l-a întrebat: „Vreți să vă certați cu mine?” Dialogul între cei doi a continuat pe un ton ridicat, Resmeriță insistând să-și arate indignarea, față de faptul că Vela i-ar fi spus să părăsească stadionul. „Domnule ministru, cum mă tratați? Veniți în locul în care m-am născut și locuiesc și faceți astfel de lucruri cu mine? Chiar ați venit să politizați tot ce este aici? (...) Să-mi spuneți să părăsesc ce? Sunteți pe stadionul municipiului Lupeni, al oamenilor de aici. Eu sunt locuitor al municipiului, este și stadionul pe care am voie să stau”, a spus Resmeriță, pe un ton ridicat. „Domnule, puteți vorbi un pic mai încet? Mai întâi, nu aveți mască, așa că, vă rog, să luați distanță”, i-a spus Vela. 

În discuții a intrat, apoi, fratele senatorului PSD, Lucian Resmeriță, primar al municipiului Lupeni. La fel de indignat ca și fratele său, edilul i-a reproșat ministrului Vela că nu a arătat suficient respect locuitorilor din Valea Jiului, loviți de furia apelor. 

Și la întâlnirea de la Uricani discuțiile între primarul orașului, Dănuț Buhăescu, și reprezentantul Guvernului s-au dus pe un ton ridicat.

Adauga comentariu