(VIDEO) Aproape 35 de hectare de pădure, mistuite de flăcări. Pompierii se luptă de două zile să stingă focarele

Pompierii hunedoreni se luptă de ieri să stingă două incendii de pădure care au izbucnit în nordul și sudul județului. Unul dintre focare se manifestă în apropiere de Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina (localitatea Petros), iar al doilea este pe raza localității Buceș-Vulcan, comuna Buceș. Cel mai probabil, flăcările au plecat de la arderi necontrolate de vegetație uscată. 

„Cele două incendii la fondul forestier din nordul şi sudul judeţului sunt încă active. Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, se luptă 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici. Propagarea incendiului este favorizată de vegetația uscată abundentă. În total au fost afectate până acum, aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure. Pentru anihilarea incendiului de litieră izbucnit pe raza localităţii Petros, ce a afectat 9 hectare, intervin 16 pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 10 lucrători silvici”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

În total, în cele două zone unde se manifestă incendiile au fost afectate 34 de hectare de pădure. 

 

 

 

Comentarii

pisi

23.10.2019 21:24

Pisi face la litiera.Veorica la liziera!Sau invers?  

Petru jurj

24.10.2019 10:53

Vai de capacele voastre cu 30 de pompieri si cu 11 silvicultori!!! In aceste situatii se apepeaza la voluntariatul populatiei si se stinge automat focul. Se vede clar mentalitatea celor din conducere. Sinteti inca in era Flinston!

Adauga comentariu