(VIDEO) Acoperiș prăbușit peste trecători, la Lupeni. Două eleve au fost duse la spital

Trei persoane din Lupeni au fost lovite, în timp ce mergeau pe stradă, de bucăți desprinse dintr-un acoperiș. Victimele au primit îngrijiri medicale de la echipajele de prim-ajutor venite la fața locului. Două dintre ele, eleve în vârstă de 15 ani, au fost duse la spital. 

„Pompierii salvatori au fost solicitaţi pe strada Viitorului, din municipiul Lupeni, pentru a ajuta două fete de 15 ani şi o femeie rănite în zona capului de bucăţile din structura acoperișului smuls de vânt. Fetele au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ şi transportate conştiente la spital, în timp ce, femeia a refuzat transportul după ce echipajele medicale au evaluat-o. Pompierii Gărzii Lupeni acţionează pentru îndepărtarea elementelor din acoperișul dislocat ce au avariat cinci autoturisme parcate și se asigură că nu mai există pericolul prăbușirii necontrolate a altor părţi din acesta”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Potrivit medicului Cătălin Dumitrescu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, cele două adolescente prezentau plăgi contuze la nivelul membrelor superioare și inferioare, erau conștiente și cooperante

Sud-vestul judeţului Hunedoara se află sub cod roşu meteorologic de vreme rea caracterizat de vânt puternic până în jurul orei 18.00. Reprezentanții ISU Hunedoara recomandă să evităm, în aceste zone, trecerea prin apropierea copacilor sau clădirilor înalte cu acoperişuri din lemn şi tablă sau cu faţade ce au ornamente ce pot fi dislocate de rafalele de vânt.

Adauga comentariu