Vasilică Potecă, învestit în funcția de prefect, astăzi. Ceremonia va fi condusă de premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne, Marcel Vela

Numit aseară, prin Hotărâre de Guvern, prefect al județului Hunedoara, Vasilică Potecă va fi învestit în funcție în cursul zilei de astăzi. Ceremonia va avea loc la sediul Instituției Prefectului, iar, în premieră, va fi organizată în sistem videoconferință cu Palatul Victoria. La eveniment vor lua parte, de la distanță, atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Vă invităm să participați astăzi, 11 decembrie 2019, la ora 16.15, la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, la ceremonia de depunere a jurământului în funcția publică de prefect al județului Hunedoara a domnului Vasilică Potecă.

Ceremonia va fi organizată în sistem videoconferință sub conducerea Prim-ministrului Guvernului României, domnul Ludovic Orban și cu participarea ministrului afacerilor interne, domnul Ion-Marcel Vela”, se arată în invitația transmisă presei. 

Vasilică Potecă s-a născut în data de 1 martie 1963, în județul Buzău. În perioada 1983 – 1987 a urmat studiile de licență la Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Primul său loc de muncă a fost în calitate de secretar al Consiliului Popular al Comunei Turdaș (1987 – 1990). Între 1990 – 1991, Vasilică Potecă a fost consilier juridic la o regie de stat, de unde pleacă la Prefectura Județului Hunedoara pe un post de consilier juridic principal, apoi ajunge pe o funcție similară la Consiliul Județean Hunedoara. Între 1994 – 1995 a fost șeful Serviciului Administrație Publică Locală din cadrul Primăriei Deva, de unde pleacă în domeniul privat, unde va activa până în 2012. Revine în administrația publică în 2012, în funcția de subprefect, iar între 2014 – 2019 ocupă, pe rând, funcțiile de director general adjunct al SC Apa Prod SA Deva, administrator public al comunei Ilia, administrator public al municipiului Deva și inspector la Primăria Comunei Ilia. Vasilică Potecă a fost membru al PNL, partid din care s-a autosuspendat de puțin timp, pentru a putea fi desemnat în funcția de prefect al județului Hunedoara.

Credit foto: Marius Isfan

Adauga comentariu