Urgențe pediatrice la spitalul din Hunedoara. Deocamdată, activitatea se desfășoară doar între orele 8-20, de luni până vineri

Conducerea Spitalul Municipal ”Dr. Al. Simionescu” Hunedoara anunță că începând cu data de 15.04.2020, în cadrul Unității de Primiri Urgențe a spitalului a fost înființat un Cabinet de Pediatrie unde se acordă consultații medicale pacienților pediatrici (0-18 ani).

Măsura era una absolut necesară, în condițiile în care, în ultima perioadă, a crescut foarte mult adresabilitatea. Totodată, soluția înființării acestui serviciu a fost gândită pentru a ușura munca medicilor pediatri în condițiile în care aceștia sunt de foarte multe ori suprasolicitați, dar și pentru a veni în întâmpinarea părinților micuților pacienți pentru care timpul de așteptare pentru efectuarea unei consultații va fi, în felul acesta, redus considerabil.

„Asistența medicală de urgență pediatrică se va realiza prompt și calificat cu un triaj corect al cazurilor, ceea ce va duce la o mai bună îngrijire a micilor noştri pacienţi și la eficientizarea actului medical. În cadrul acestui serviciu își desfășoară activitatea, la momentul prezent, doi medici pediatri: Dr. Cozma Irma și dr. Culea Simona, în intervalul orar 8:00-20:00, de luni până vineri. În viitorul apropiat intenționăm să înființăm o linie de gardă pentru ca serviciile medicale pediatrice oferite în UPU să aibă acoperire 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Hunedoara.

Adauga comentariu