UPDATE. Trei biserici din Vulcan au fost prădate de hoți. Indivizi necunoscuți au furat obiecte de cult și cutii ale milei

Update. Trei biserici din Vulcan au fost călcate de hoți. Polițiștii au fost sesizați că în ultimele trei zile, persoane necunoscute au intrat prin efracție în cele trei biserici, de unde au furat obiecte de cult și cutii ale milei. Inițial, oamenii legii au fost înștiințați că o singură biserică din municipiul din Valea Jiului a fost prădată de hoți. 

„În perioada 19 - 21 ianuari 2019, Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la trei infracțiuni de furt calificat din lăcașe de cult, toate comise pe raza localității, pe timp de noapte, prin efracție. Din cercetări, se pare că autorii au pătruns în cele trei biserici prin spargerea unor ferestre, profitând și de faptul ca lăcașurile de cult nu erau asigurate cu sisteme anti-efractie. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 3000 de lei (două potire si două cutii ale milei). În cele trei cazuri, polițiștii fac cercetari sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și au deja un cerc de suspecți”, a informat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Știrea inițială: 

O biserică din Vulcan a fost călcată de hoți. Indivizi necunoscuți au spart un geam și au intrat în lăcașul de cult, de unde au furat două potire. O altă biserică din municipiu a fost în vizorul hoților, doar că aceștia nu au reușit să rupă lacătul de la o ușă secundară, pentru a pătrunde în interior. Acum, polițiștii încearcă să-i prindă pe autorii furtului. 

Din datele polițiștilor, cele două potire au fost furate din Biserica Romano-Catolică din Vulcan, situată pe Bulevardul Nicolae Titulescu din Vulcan.

„Se fac cercetări în vederea identificării autorilor bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. În cursul nopții de 19 - 20 ianuarie, persoane, deocamdată neidentificate, au pătruns prin efracție într-o biserică din Vulcan, de unde au sustras două potire”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Deocamdată, valoarea prejudiciului nu a fost stabilită. 

Deoarece geamul pe care s-a intrat în biserica romano-catolică este de dimensiuni mici, există suspiciunea că potirele au fost furate de copii. Cea de-a doua biserică unde hoții au încercat să intre prin efracție, este biserica ortodoxă cu Hramul „Duminica Orbului”, de pe strada 1 Mai din Vulcan. 

 

Adauga comentariu