Trei firme de IT vor să vină în Deva, dacă administrația preia și finalizează lucrările la Palatul Administrativ. Florin Oancea: „Vor să se implice și să își relocheze o parte din activitățile pe care astăzi le desfășoară la București și Cluj-Napoca”

Trei firme din industria IT sunt interesate să vină în Deva. Declarația aparține edilului municipiului reședință de județ, care susține că, în luna martie, societățile interesate vor veni în Deva și vor participa la conferințe de presă, pentru a-și prezenta planurile concrete de viitor.

„Sunt trei firme de IT care sunt interesante, a căror reprezentanți m-au abordat, atunci când au auzit că Primăria Deva intenționează să preia Palatul Administrativ. Clădirea se află în proprietatea Consiliului Județean, a Prefecturii și a Direcției de Statistică. Noi am făcut toate demersurile legale pentru preluare. Mai avem nevoie pentru Prefectură, de o hotărâre de Guvern, care sperăm că în luna februarie va intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Vom prelua acea clădire turn, Palatul Administrativ, vom intra într-un proces de reabilitare a ei, începând cu anul 2020, iar în cursul lunii martie voi organiza trei conferințe de presă, cu fiecare dintre acești trei dezvoltatori pe parte de IT. Aceștia vor să le prezinte devenilor nu doar bunele intenții, ci lucruri concrete, cu privire la modul în care vor să se implice și să își relocheze o parte din activitățile pe care astăzi le desfășoară la București și Cluj-Napoca. Vrem să creem o zonă de IT cu adevărat profesionistă, în care tinerii deveni și nu numai să poate să desfășoare activitatea pe acest segment, astăzi descoperit în Deva. Este un mare plus pentru municipiu”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea. 

Pentru Palatul Administrativ, până în anul 2007, când instituţiile au decis încetarea definitivă a lucrărilor şi încercarea de a vinde imobilul Ministerului de Finanţe, au fost cheltuiţi peste şapte milioane de euro în lucrări. În anul 2013, primăria Deva anunţa că va finaliza lucrările la un corp din clădirea palatului, unde urmau să fie mutate mai multe birouri ale primăriei. Până astăzi, acest lucru nu s-a întâmplat. În 2014, Consiliul Judeţean Hunedoara a avut o ințiativă de a continua investiţiile într-un alt corp, ce urma să devină sediu al bibliotecii judeţene, dar proiectul a fost sistat.

Adauga comentariu