Teste contra cost pentru Covid-19, cu aparatul Real Time-PCR, în municipiul Hunedoara. O echipă medicală mobilă va recolta probele la domiciliul solicitantului

Conducerea Spitalului Municipal „dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a pus la punct o procedură de testare, la cerere, pentru Covid-19, cu aparatul Real Time-PCR. Astfel, persoanele interesate să verifice dacă au contactat sau nu virusul, vor putea apela la echipa mobilă a spitalului, care se va deplasa la domiciliul solicitantului, pentru a recolta probele, iar rezultatele vor fi comunicate în maximum 24 de ore. Costul unei testări este de 250 de lei. 

„Noi, până acum, am testat pacienții care veneau la spital, cadrele medicale dar și persoanele care au intrat în contact direct cu pacienți cu rezultat «pozitiv» la noul coronavirus. Am mai făcut o nouă procedură de testare, la cerere, contra cost. Sunt persoane care vor să-și facă acest test, dar nu se încadrează în definiția de caz, nici în afara definiției, respectiv personalul medical și pacienții internați care nu au simptome de Covid-19. Am făcut un calcul vizavi de cheltuielile noastre și am stabilit un cost de 250 de lei pentru o testare. De mâine vom testa și la cerere. Mai mult decât atât, solicitanții nu vor trebui să vină la spital. Am primit din partea unui producător auto o mașină electrică pentru folosință la spital, pe termen nelimitat. Vom face o echipă de testare mobilă. Omul va suna pentru programare, la numărul de telefon 0254713820, echipa mobilă va merge la domiciliul lui, va recolta proba și, în aceeași zi sau, cel târziu a doua zi dimineața, va avea și rezultatul. Acest lucru îl facem din două motive. În primul rând pentru a nu aduce oamenii în spital și pentru a respecta distanțarea socială, iar în al doilea rând, pentru confortul oamenilor”, a explicat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal Hunedoara. 

Acesta a mai precizat că testarea la cerere se va face, în principal, pentru locuitorii municipiului Hunedoara și din localitățile aparținătoare.

Adauga comentariu