Terapia cu ozon, speranță pentru persoanele infectate cu COVID-19. Spitalul din Hunedoara, singurul din județ care are un aparat de ozonoterapie, ce va fi folosit în secția ATI

O nouă speranţă pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus vine din terapia cu ozon. Ozonoterapia, aşa cum este denumită, sporeşte cantitatea oxigenului din organism. În România, practica medicală a fost inclusă printr-un protocol în tratamentul pentru combaterea noului coronavirus. 

Secția ATI a Spitalului municipal Hunedoara va beneficia de un aparat de ozonoterapie. În urma unui parteneriat cu Societatea Științifică Română de Oxigen-Ozono-Terapie, unitatea sanitară a fost inclusă într-un program pilot, prin care a primit un astfel de aparat. Pacienții infectați cu COVID-19 vor avea parte, astfel, de un tratament nou.

 

„Ca urmare a parteneriatului dintre Societatea Științifică Română de Oxigen-Ozono-Terapie și Societatea Romană de ATI, Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” a fost inclus in proiectul pilot pentru tratamentul pacienților Covid-19, cu insuficiență respiratorie, dependenți de oxigen, asistați sau nu ventilator.
Spitalul nostru este singurul din județ și al doilea din regiunea de vest a tarii( după Timișoara), partener in acest proiect.
Aparatul de ozonoterapie a ajuns astăzi la Hunedoara și va fi folosit in sectia ATI a spitalului nostru”, se arată într-un comunicat al Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Ozonoterapia este aplicată în țara noastră în urma protocolului încheiat cu Societatea Română de ATI.

„Noi, în România, de peste 12-13 ani practicăm această procedură. Despre tratamentul la COVID-19 pot să vă spun că, plecând de la proprietăţile pe care ozonul le are în organism, adică se administrează ca un antiinflamator puternic, antibacterian, virustatic dezinfectant, rezultatele sunt extrem de promiţătoare”, a spus vicepreședintele Societății de Ozonoterapie din România, dr. Gabriel Mogoş, pentru Antena 3.

Specialiștii din Italia, dar și din alte state europene, spun că s-au convins de eficiența ozonoterapiei în tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

 

Adauga comentariu