SURSE: Probleme la Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva descoperite de comisia de recepție. Deschiderea șoselei în 15 august stă sub semnul întrebării

Deschiderea Loturilor III și IV din Autostrada Lugoj – Deva anunțată zilele acestea stă sub semnul incertitudinii. Astăzi, comisia de recepție a demarat procedurile de verificare a lucrărilor la cei 43 de kilometri de șosea. Lotul IV a fost recepționat, iar la Lotul III ar exista unele deficiențe. 

Surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au confirmat că la Lotul III al autostrăzii sunt probleme care ar trebui remediate și că am putea avea „surprize neplăcute”. Motiv pentru care, procedurile de recepție nici nu ar putea fi inițiate. Ceea ce ar duce la o amânare a deschiderii autostrăzii față de data de 15 august anunțată de însuși ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

Problema cea mai mare este că segmentele de șosea nu pot fi deschise decât concomitent. Lotul IV, unde nu au fost descoperite nereguli și care ar putea fi deschis traficului rutier, are descărcarea la Ilia, nodul rutier fiind parte componentă a Lotului III. 

Neregulile constatate la Lotul III au fost consemnate în raportul întocmit de consultant, în perioada de pre-recepție și nu au fost remediate în totalitate.

Conform legii, predarea proiectului către beneficiar, respectiv Ministerul Transporturilor (CNAIR), nu poate fi făcută decât dacă lucrarea îndeplinește toate condițiile tehnice.

Problemele descoperite la Lotul III ar consta în diferențe considerabile la grosimea stratului de asfalt, lipsa marcajelor rutiere adecvate sau marcaje rutiere realizate greșit.

Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost realizat de asocierea de firme Teloxin Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construcciones SA - Arcades Eurometudes SA, proiectul având o valoare totală de 579 de milioane de lei.

Lotul IV al șoselei de mare viteză a fost realizat de asocierea de firme Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL, având o valoare totală de 419 milioane de lei.

Adauga comentariu