Spitalul Județean de Urgență Deva mai primește bani de la CJ Hunedoara. Se pregătește spațiul pentru noul aparat RMN

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a aprobat astăzi o rectificare și o suplimentare de buget la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva. Din sumele respective se vor face lucrări de reparații la spațiul destinat noului RMN și o achiziție de mobilier pentru pacienți.

Concret, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 165.000 lei pentru execuția lucrărilor de reparații curente la Laboratorul de Analize Medicale al SJU Deva. Este vorba despre înlocuirea instalațiilor de încălzire, a instalațiilor sanitare și execuția de finisaje. Lucrările sunt necesare în condițiile în care la etajul inferior se amenajează spațiul unde va funcționa aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) și este nevoie ca echipamentele și instalațiile să funcționeze în condiții bune. 

De asemenea, CJ Hunedoara a mai alocat 38.000 de lei pentru lucrări în spațiul în care va fi amplasat aparatul RMN (ecranare magnetică care se va realiza pe tavan și podeaua cabinei Faraday). Structura funcțională a spațiului în care va funcționa aparatul RMN va cuprinde: cabinet investigații RMN, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică va fi achiziționat de Ministerul Sănătății printr-un împrumut încheiat cu Banca Mondială. 

În plus, au fost aprobat fonduri în valoare de 109.000 lei pentru achiziția a 65 de paturi de spitalizare pentru pacienți, la secțiile Cardiologie, Psihiatrie și Dermatologie din cadrul SJU Deva.

Conform proiectului de Hotărâre a CJ, pentru a aloca sumele pentru reparații în spațiul pentru RMN și cumpărarea de paturi (38.000 de lei + 109.000 de lei) s-a renunțat la o altă investiție, respectiv cumpărarea unui Ecograf Doppler color interdisciplinar, în valoare de 147.000 de lei. 

Adauga comentariu