ȘOCANT. Bărbatul mutilat de câini a fost atacat de o haită de peste 10 maidanezi, iar opt dintre ei l-au mușcat. ITM Hunedoara: „Starea bărbatului este foarte gravă”. În județ, nu există ser antirabic

Bărbatul mutilat, în această dimineață de câini maidanezi, a fost atacat de o haită de peste 10 animale, în zona preparației Coroiești. Totul s-a întâmplat atunci când omul, impiegat de mișcare, a avizat trenul de cărbune care pleca spre termocentrale. Bărbatul a fost, pur și simplu, atacat cu bestialitate de o haită de maidanezi și trântit la pământ. Potrivit informațiilor oficiale, omul a fost mușcat de opt câini, iar unul dintre ei i-a smuls o bucată din urechea dreaptă.

„Bărbatul a fost atacat, în această dimineață, de o haită foarte mare de câini, în jur de 15 exemplare. Este angajatul Preserv, sucursala CEH. Cei de la Complexul Energetic au făcut numeroase adrese către instituțiile abilitate. Cert este că starea bărbatului este foarte gravă. Deocamdată, vorbim despre o situație de incapacitate temporară de muncă, ce va fi cercetată, în continuare, de angajator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Pacientul a fost transportat, de urgență, la spitalul din Vulcan, unde a primit prima doză de vaccin antirabic, dar, pentru că a fost mușcat de mai mulți câini, omului ar trebui să îi fie administrat și ser antirabic. Ser care, însă, nu se găsește în județul Hunedoara. Ministerul Sănătății a fost informat despre situație, în speranța că, în alte județe, există ser neutilizat.

„A fost mușcat de opt câini. Nu este ser antirabic, nu doar la nivelul județului Hunedoara, ci nu este nici la Cluj, nici la Timișoara. Ministerul Sănătății ne-a cerut necesarul de ser antirabic, pe care l-am și trimis ieri, în regim de urgență. Vineri a fost cerut, iar ieri l-am trimis. Vaccinarea antirabică a pacientului s-a făcut. Vaccinul antirabic este vaccin și serul antirabic este altceva, este o diferență. S-a început vaccinarea antirabică, dar deoarece a fost mușcat de opt câini, este necesar să se introducă și acest ser, care poate fi introdus până la 72 de ore. Încă mai avem timp pentru a face rost de acest ser. Am luat legătura cu Ministerul Sănătății, pentru a vedea dacă există spitale care mai au ser antirabic neutilizat. Bolnavul nu este lăsat de izbeliște. S-a încercat transferul la o clinică infecțioasă din Timișoara, dar nu este ser antirabic, s-a încercat la Cluj, dar nici acolo nu e...”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău.

Citește și: 

Mutilat de câini. Un angajat al Complexului Energetic Hunedoara a rămas fără o bucată de ureche, după ce a fost atacat de o haită de maidanezi

Sursa foto: gddhd.ro

Adauga comentariu