Simeria, primul oraș din județul Hunedoara unde purtarea măștii de protecție este OBLIGATORIE. Dacă ieși din casă fără mască, amendă de până la 500 de lei

Simeria devine primul oraș din județul Hunedoara, în care purtarea măștii de protecție la ieșirea din locuință devine obligatorie. Comitetul Local pentru Situații de urgență Simeria a adoptat o hotărâre prin care se interzice deplasarea pe teritoriul localității fără protejarea căilor respiratorii. Nerespectarea prevederilor se sancționează cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei sau cu avertisment. Administrația locală a achizionat și distribuit câte două măști pentru fiecare familie din Simeria.  

„Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date  precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria. 

HOTĂRĂȘTE:
Art. 1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.
Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.
Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale  autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.
Art. 4  Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T.  Simeria, fără  protejarea  căilor respiratorii (nas și gură).
Art.5  Nerespectarea prevederilor  art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.
Art.6  Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română  și Poliția Locală.
Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.
Art. 8  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara
Simeria”, se arată în hotărâre. 

Adauga comentariu