Sentință pentru un hunedorean recidivist, care l-a înjunghiat pe un bărbat, fără niciun motiv. În trecut, individul a fost condamnat pentru omor

Un bărbat din Vulcan a fost condamnat la nouă ani și trei luni de închisoare pentru tentativă de omor. Sentința a fost dată de Tribunalul Hunedoara și nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.  

Cristian Sorin Popa este acuzat că l-a înjunghiat și agresat pe un bărbat, B.M., care a avut nevoie de aproape 30 de zile de îngrijiri medicale. Anchetatorii nu au reușit să elucideze cu exactitate contextul în care s-au produs faptele, bazându-se pe declarațiile inculpatului, ale victimei și ale martorilor, uneori contradictorii. În schimb, au certitudinea că, victima a fost înjunghiată de Popa cu un cuțit, de 18 centimetri, de culoare maro. 

Cristian Sorin Popa nu este la prima faptă penală de o gravitate maximă. Acesta a mai fost condamnat în trecut pentru omor, susțin magistrații. 

„La individualizarea pedepselor principale instanța a avut în vedere criteriile generale de individualizare prevăzute de art. 74 C . pen., respectiv împrejurările și modul de comitere a infracțiunii (sub influenta băuturilor alcoolice, mai multe lovituri aplicate persoanei vătămate fără o justificare obiectivă), precum și mijloacele folosite (corp tăietor-înțepător, respectiv cuțit), (...) frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului (inculpatul nu este la primul contact cu legea penala fiind condamnat anterior tot pentru o infracțiune de omor dar și pentru infracțiuni de furt, potrivit fișei cazier aflată la fila 271 u.p.”, se arată în motivarea sentinței Tribunalului Hunedoara. 

Conform rechizitoriului, bărbatul înjunghiat era prieten cu un vecin de-al agresorului, pe care îl vizitase în noaptea de dinaintea incidentului. În acea noapte, în apartamentul prietenului său, victima și o a treia persoană au consumat o sticlă de un litru de pălincă, după care B.M. a plecat acasă. 
A doua zi dimineața, B.M. a mers din nou la prietenul său, moment în care a fost agresat și înjunghiat.

„În dimineața zilei de 19.12.2018, în jurul orei 07:30, persoana vătămată s-a întors la locuința martorulu D.L. din Vulcan și, fără a putea fi stabilit cu exactitate contextul factual, a fost agresat fizic de inculpatul Popa Sorin Cristian care l-a înjunghiat cu un cuțit din locuința sa. Cu privire la incident, persoana vătămată declară că a fost abordată de inculpat pe palierul etajului unde acesta locuiește, tras în locuința acestuia unde a fost agresat. Inculpatul declară că persoana vătămată ar fi intrat peste el în casă și, de teamă, l-ar fi lovit cu cuțitul, însă fără intenția de a-l omorî”, se arată în dosar. 

Agresorul s-a contrazis în declarațiile date în faza de urmărire penală și atunci când a fost audiat de instanță. Inițial a spus că B.M. s-a împins în ușa locuinței sale, care s-a deschis și el a căzut pe dușumea. Popa a spus că s-a speriat, a pus mâna pe un cuțit cu care l-a lovit, în timp ce bărbatul era jos. Apoi, a declarat că, între el și victimă fusese inițial o ceartă, iar victima a intrat peste el în casă. 

Vecinii agresorului au declarat că au auzit gălăgie pe scară și pe cineva care striga „nu mai da”. Într-un final, victima s-a refugiat în apartamentul prietenului său, iar inculpatul a intrat și el în acea locuință și l-a lovit din nou.

În urma administrării probelor din dosar, anchetatorii au tras următoarea concluzie: „Cert este că inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu un cuțit cu lungimea de cca 18 cm, culoare maro, având lama curbată de cca 30 cm și lățimea de cca 3,5 cm la mâner și cca 4,5 cm la mijloc. Raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză confirmă leziunile suferite de persoana vătămată în urma agresiunii inculpatului, iar în concluziile raportului se arată că leziunile descrise au necesitat 25 - 30 de zile de îngrijiri medicale și au pus viața victimei în primejdie.”
Pe perioada judecării dosarului, Popa a fost arestat preventiv. 

Adauga comentariu