„Scriitorul” Stejărel Ionescu, cel care a spus despre tinerii care și-au pierdut viața la „Colectiv” că „ȘI-AU MERITAT MOARTEA”, vine la Deva. Caravana Culturii este, de fapt, a inculturii

Un membru al Ligii Scriitorilor din România, Stejărel Ionescu, a revoltat mii de oameni, în anul 2015, după ce i-a batjocorit, pe pagina personală de Facebook, pe tinerii care au participat la amplele mișcări de protest care au urmat tragediei din Club Colectiv. La aceea vreme, Ionescu a declarat despre tinerii care și-au pierdut viața că „și-au meritat moartea”. Aproape patru ani mai târziu, Primăria Deva girează acest personaj, care face parte dintr-o așa-zisă Caravană a Culturii.

„Caravana Culturii va ajunge miercuri, 14 august 2019, pentru a doua oară în municipiul Deva. Membrii Caravanei vor fi prezenţi în Cetatea Deva, între orele 13:30-14:30, iar de la ora 19:00, în Parcul Cetăţii, în zona statuii Luceafărului poeziei româneşti - Mihai Eminescu. Caravana Culturii este formată din poeți, jurnaliști, scriitori, interpreți de muzică populară, ușoară,folk, romanțe şi critici literari. Îi puteți cunoaște și asculta pe: Marian Bărăscu-poet (iniţiatorul şi coordonatorul grupului Caravana Culturii); Constantin Triță-poet şi secretar literar la Revista ,,Rusidava Culturală”; Camelia Giorgiana Petria-solist muzică populară; Constanţa Tanțy Triță-poet şi redactor; Liliana Ghiță Boian-poet, director al Editurii LifeArt; Ioan Smedescu-poet; Pandele Jianu –cantautor de muzică ușoară şi interpret de romanţe; Angela Dumitraşcu-jurnalist; Sava Regățeanu-interpret de muzică uşoară şi romanţe; Stejărel Ionescu-poet, jurnalist, critic literar; Alexia Rotaru-colaborator al televiziunilor naţionale; Valerica Predescu-poet şi actor, George Tei-poet, Nicolae Dinescu-profesor universitar, realizator şi moderator TV; Traian Chiricuţă-poet şi cantautor, Jan Melcioiu Boştină-cantautor muzică folk. Evenimentul cultural este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva şi al Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. Sunteţi aşteptaţi să vă bucuraţi de muzică bună, poezie şi dezbateri literare! Intrarea la eveniment este liberă!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Primăria Deva și SPIGM nu cheltuie niciun ban pentru organizarea acestui eveniment, dar îl girează, făcându-i publicitate.

Stejărel Ionescu și-a bătut joc de victimele de la Colectiv

Redăm mai jos textul integral al poeziei intitulate „Partidul Colectiv”, scrise de Stejărel Ionescu, în 7 noiembrie 2015:

Cică ar fi luat ființă

Fără a exista motiv

Un partid fără credință

Ce se cheamă Colectiv.

 

Oare câți boi, câte vaci

În el s-au putut înscrie

Ce vor să ajungă cârmaci

Peste a țării herghelie.

 

Ceapeu sau Colectiv

Nu este decât o zloată

Cu un public prea bețiv

Într-o lume prea deșartă.

 

Tineret pe apa gârlei

Fără în țară cu vreu rost

Însă cu mulți brotăcei

Ce orăcăie cam prost.

 

Mișună cam peste tot

Goange, râme și gândaci

Ce fac ăstei țări, boicot,

Nu sunt decât niște draci.

 

Pur și simplu îmi este scârbă

Cu astfel de epiderme

Care lumea ne-o perturbă

Contactat la aceea vreme de jurnaliștii de la Glasul Hunedoarei, scriitorul a continuat în aceeași notă, întărindu-și spusele:

„Aia am zis: și-au meritat moartea. Pentru că și-au făcut-o ei cu mâna lor. Barul respectiv este cunoscut ca un bar în care se vând  droguri. Au fost lăsați de capul lor să facă ce vor, deci au meritat. Fiindcă au fumat și au făcut și artificii și tot ce îi, și-au meritat moartea, iar patronii își merită soarta”, a declarat atunci Stejărel Ionescu citat de sursa amintită.

Chiar dacă, în urma valului de critici, Stejărel și-a șters poezia de pe pagina personală, replica a venit pe aceeași rețea de socializare din partea internauților care apucaseră să o citească.

„Esti un nimic... Dacă ar fi murit fii-tu sau fii-ta erai în doliu acum... Nu-ți doresc asta, dar îți doresc să simți și tu ce simțim noi, aștia cărora ne-au murit copiii, prietenii, nepoții... Și apropo.... cărțile tale, poeziile tale sunt niște mizerii... și un copil de școală primară poate scrie ce-ai scris și publicat tu... Să-ți dea Dumnezeu înzecit durerea pe care o simțim noi... P.S. Am scris aici pentru că mizeria aia de poezie ai șters-o... Să-ți fie rușine... Mie una îmi e rușine de părul tău alb... și îmi e rușine că faci parte din același regn ca și mine.... Din punctul meu de vedere nu ești un intelectual, ci ești doar un individ de cea mai joasă speță. RUȘINE ȚIE!!!!!”, i-a transmis Elisabeta R. pe pagina de Facebook.

 

Adauga comentariu