Proverbul „fă-ți iarna car și vara sanie” nu se potrivește unei primării din județul Hunedoara. În luna decembrie, municipiul nu are încă semnat contractul de deszăpezire

O primărie din județul Hunedoara nu are contract cu nicio firmă care să facă deszăpezirea în perioada de iarnă. Municipiul Vulcan este în această situație, după ce contractul a fost ridicat în SEAP abia la finalul lunii noiembrie, respectiv în data de 20 noiembrie. Ofertele depuse vor fi deschise abia în data de 4 decembrie, iar dacă rezultatul va fi contestat, Vulcanul ar putea rămâne fără un contract aproape până când iarna va trece.

„Dacă până acum am avut noroc și nu a nins cum ningea odată de prin Octombrie - Noiembrie, ei bine uite că zăpada vine și Primăria Vulcan nu are semnat contractul de dezăpezire, nici acum in Decembrie! Este inadmisibil să faci licitație pentru dezăpezire in 4 Decembrie! Asta inseamnă că in urmatoarele trei săptămâni, cel puțin, nu vom avea cine să dezăpezească străzile dacă vine zăpada! Iar asta dacă lucrurile decurg bine in ceea ce privește comunicarea intre beneficiar și câștigător, să nu mai vorbim in cazul in care ar exista o contestație că riscăm să treacă iarna fără contract de dezăpezit! Lipsa de predictibilitate a administrației vulcănene arată necesitatea de schimbare a conducerii, incepând cu primarul Gh. Ile! Răspunsul lor că dacă va exista contestație se va atribui direct acest contract este un răspuns neprofesionist! Amintesc conducerii primăriei municipiului Vulcan că in acest caz este vorba despre un contract/acord cadru si prin recomandarea nr. 2 a Curții de Conturi cât și a ANAF, astfel de contracte/acorduri cadru nu se pot atribui direct! Prin urmare această licitație trebuia făcută din timp iar această situație trebuia previzionată! In consecință aici ori este vorba despre incompetență ori despre rea voință și in ambele cazuri nu pot decât să constat încă o dată că aceștia, în frunte cu primarul Gh. Ile, nu mai au ce căuta in administrația locală!”, susține vulcăneanul Dan Constantin Marinescu.

Edilul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, susține că nu este niciun fel de problemă faptul că nu există încă un contract de deszăpezire. Asta deși, la Vulcan, a început de azi-noapte să ningă.

„Ce probleme să fie? Nu avem nicio problemă! Azi noapte s-a lucrat, s-a împrăștiat nisip, care-i baiul!? Nu sunt probleme! Mâine avem licitația, iar de mâine va veni firma care va câștiga licitația”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Întrebat cum se va descurca dacă va fi contestat câștigătorul licitație, primarul spune:

„Nu vom avea nicio problemă. Vom face noi, primăria, cu oamenii noștri! Care-i problema? Avem utilaje, avem tot ce ne trebuie, care-i baiul!?”. 

Autoritățile locale de la Vulcan caută o societate care să presteze serviciile de deszăpezire în sezonul de iarnă. Peste 677.000 de lei este valoarea contractului scos la licitație de edilii din Vulcan pentru “Servicii de deszăpezire și combatere a poleiului în Municipiul Vulcan”.

„În vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile aflate în administrarea Municipiului Vulcan, în condiții de siguranță în timpul iernii, sunt necesare a fi executate o serie de servicii specifice care să conducă la prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii acestora. Se dorește asigurarea condiţiilor de circulaţie pe timpul iernii pe raza teritoriala a municipiului Vulcan- combaterea înzăpezirii; combaterea lunecuşului (poleiului); deszăpezire; îndepărtarea zăpezii; prevenirea înzăpezirii; prevenirea producerii poleiului”, arată documentația.

Materialul antiderapant va fi pus la dispoziție de autoritatea contractantă. Până anul trecut, deszăpezirea în municipiul Vulcan se realiza de societatea de salubrizare, însă după intrarea în faliment acest lucru este imposibil.

Adauga comentariu