Proiect în valoare de 16 milioane de lei, pentru amenajarea centrului istoric al Devei. Lucrările au fost scoase la licitație

Primăria Municipiului Deva a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție pentru amenajarea zonei pietonale din centrul istoric. Valoarea proiectului depășește 16 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. 

Anunțul de achiziție a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar data limită de depunere a ofertelor din partea constructorilor este 9 martie 2020, ora 15.00.

„Primăria Municipiului Deva a publicat pe SICAP anunţul cu nr. SCN1063207/17.02.2020 pentru atribuirea contractului de achiziţie publică «Proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor pentru proiectul – Amenajare zonă pietonală centrul istoric, cod SMIS 125411». Data limită de depunere a ofertelor este 9 martie 2020, ora 15:00. Valoarea totală a investiţiei este de 16.292.190,50 lei fără TVA”, se arată în anunțul primăriei.

Potrivit administratorului public al municipiului Deva, Adrian David, lucrările vor cuprinde întreaga zonă a centrului vechi, respectiv Piața Unirii și zona pietonală până la clădirea Prefecturii Județului Hunedoara. 

Lucrările propuse pentru amenajarea centrului istoric sunt următoarele: Realizarea unui paviment general unitar, atât pentru zonele preponderent pietonale cât și pentru amplasarea noilor locuri de parcare; Amenajarea peisagistică a spațiilor verzi existente și/sau nou propuse; Realizarea unui sistem de irigații a spațiilor verzi amenajate; Soluționarea colectării apelor pluviale de pe suprafețele pavate și a apelor în exces de pe zonele verzi; Realizarea unui sistem de iluminat public adecvat centrului istoric; Dotarea cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, jardiniere pentru flori, stâlpișori ficși (piloni) pentru blocare auto pe trotuare, stâlpișori telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto (bolarzi), grătare metalice pentru protecție pomi (grilaje metalice); Realizarea unui sistem inteligent de parcare; Menținerea fântânii decorative existente, din spatele statuii lui Traian și efectuarea unor lucrări de reparație a instalațiilor fântânii.


 

Adauga comentariu