PROGRAM SPECIAL DE BUGETARI: Joi și vineri, închis la Permise și Înmatriculări, dar și la Pașapoarte

Minivacanță pentru bugetari. Joi și vineri, majoritatea celor care lucrează la stat vor sta acasă, în afara celora care trebuie să asigure permanența, cum sunt magistrații, polițiștii, pompieri etc.. Angajații Serviciului Permise și Înmatriculări, dar și 

„Având în vedere faptul că ziua de joi, 15 august 2019 , este declarată zi liberă nelucrătoare, conform prevederilor art.139 alin.(1) din  Legea nr.53/2003 – Codul  muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar prin Hotărârea Guvernului nr. 557/2019 privind stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă, publicată in Monitorul Oficial nr. 644 din data de 2 august 2019, ziua de vineri, 16 august 2019, a fost declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, precizăm că în zilele de 15 - 16 august a.c., Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara și Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Hunedoara nu vor avea program de lucru cu publicul”, se arată.

Deoarece pe 15 august se va sărbători Adormirea Maicii Domnului, zi nelucrătoare pentru salariați, Guvernul a decis să acorde o zi liberă bugetarilor pe 16 august, pentru a crea o punte între liberul legal și zilele de sâmbătă și duminică. Recuperarea liberului suplimentar se va face prin prelungirea programului zilnic de lucru. Ziua de 16 august va fi liberă pentru bugetari, conform Hotărârii Guvernului nr. 557/2019, care a apărut vineri în Monitorul Oficial.De la anul, aceste libere suplimentare ale bugetarilor vor fi stabilite în avans, în ianuarie. Așadar, vom ști de la începutul anului care vor fi liberele suplimentare, deoarece ele nu vor mai fi stabilite punctual.

Adauga comentariu