Primarul Devei deconspiră „secretul” autobuzelor închiriate din Israel. „Am vrut să fie o mare surpriză pentru deveni” (FOTO)

Pe traseele de transport public local din Deva vor circula alte autobuze decât cele închiriate din Timișoara. Este vorba de autovehiculele pe care municipalitatea le-a închiriat din Israel. Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat că autobuzele vor intra pe trasee începând de joi, 28 martie. 

„Cred că astăzi sau mâine ne vin numerele de înmatriculare și fie mâine după-masă, fie joi dimineață, vor fi pe trasee în municipiul Deva. O parte dintre autobuzele închiriate din Timișoara le vom returna. Vom mai rămâne cu trei autobuze de la Timișoara pentru că este nevoie și de rezerve, în condițiile în care o mașină se strică. Acum, așa cum ați observat, autobuzele circulă conform orarului. Cetățenii știu că la ora fixă autobuzele sunt în stație. Sunt opt autobuze, cinci sunt deja inscripționate, pentru că aici am vrut să fie o surpriză cât mai mare pentru deveni. Acum o deconspir în fața dumneavoastră. Veți anunța și devenii. Le-am personalizat (n. r. autobuzele). Arată extraordinar de bine, funcționează foarte bine”, a declarat primarul Florin Oancea, astăzi, după ședința Consiliului local. 
Edilul șef a mai spus că tematica aleasă pentru inscripționarea autobuzelor este dedicată aniversării a 750 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Deva. 

Din 1 septembrie 2018, de când firma care asigura transportul public în Deva a sistat acest serviciu, municipalitatea a trebuit să găsească o rezolvare urgentă a problemei. În cinci zile au fost aduse autobuze de la Timișoara, în baza unui contract de închiriere și care va expira în 31 martie. Autoritățile au căutat o alternativă pentru a asigura transportul public în Deva. Au fost închiriate alte opt autobuze care provin din Israel, la același preț cu care au fost plătite autovehiculele din Timișoara. Autobuzele sunt marca Volvo, au 33 de locuri pe scaune și aproximativ 60 de locuri în picioare. Au rampe pentru persoane cu dizabilități, aer condiționat, iar scaunele sunt tapițate. 

 

Adauga comentariu