Primăria Simeria, fonduri europene în valoare de două milioane de euro, pentru iluminat public modern

Orașului Simeria va avea un sistem de iluminat modern, bazat pe tehnologia LED. Administrația locală a semnat astăzi, la sediul ADR Vest, contractul pe fonduri europene, în valoare de peste două milioane de euro.

„La sediul ADR Vest din Timișoara a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul care prevede reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în orașul Simeria și localitățile aparținătoare Uroi, Cărpiniş, Săuleşti, Sântandrei, Bârcea Mare şi Simeria Veche din județul Hunedoara.

Vor fi amplasate 1.650 de corpuri de iluminat noi, bazate pe tehnologie LED, se va extinde reţeaua de iluminat prin instalarea a 92 de stâlpi de iluminat noi, iar Simeria va trece la un sistem inteligent de management al iluminatului public, prin telegestiune, și un sistem inteligent de iluminat al trecerilor de pietoni, inclusiv cu panouri fotovoltaice.

Este prevăzută și dotarea clădirii în care se va desfășura activitatea de control și monitorizare (telegestiunea). În urma realizării investiției, lungimea sistemului de iluminat public modernizat/ extins va fi de 55,38 km”, se arată într-un comunicat al ADR Vest.

Valoare totală a proiectului este de 9.986.919,44 lei, din care 7.466.902,43 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Durata de implementare este de 15 luni. 

 

Adauga comentariu