Primăria Orăștie cere REZILIEREA contractului cu operatorul de salubrizare Brai-Cata. Ovidiu Bălan: „Ce este la Deva, este și la Orăștie, sunt aceleași probleme. Nu își îndeplinesc obligațiile din caietul de sarcini!”

Probleme mari în județ cu operatorul de salubrizare Brai-Cata. Municipiul Orăștie se află în aceeași situație cu municipiul Deva: orașul este plin de gunoi neridicat, iar operatorul nu își respectă obligațiile din caietul de sarcini. Orăștia face parte din același contract ca Deva, respectiv Zona 3 Centru. 

Edilul municipiul Orăștie a transmis ieri o adresă către ADI Deșeuri, prin care solicită rezilierea contractului, din cauza nerespectării de către operator a obligațiilor pe care și le-a asumat.

„Am solicitat Consiliului Județean Hunedoara și ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul de salubritate de pe Zona 3 Centru, datorită nerespectării contractului de delegare a serviciilor de salubritate. Încă de la preluarea serviciului de către noul operator (25 decembrie 2018), am trimis săptămânal sau lunar adrese prin care semnalam neregulile care se petrec la nivelul municipiului Orăștie în ceea ce privește ridicatul deșeurilor selective și menajere. Am fost deschiși la colaborare pentru satisfacerea interesului cetățeanului, am făcut publicitate și ne-am bătut pentru interesul superior al orăștianului. Este inacceptabil ca la mai mult de șase luni de la delegarea serviciilor, operatorul să nu lucreze după un program fixat pe ore de ridicare a deșeurilor, să nu facă deloc publicitate serviciilor pe care le prestează (așa cum și-au asumat prin contractul de delegare) și să aibe o dotare precară care face imposibilă desfășurarea unei activități profesioniste. Ne dorim servicii de calitate pentru orăștieni”, au scris reprezentanții primăriei pe pagina de facebook a municipiului.

Contactat de „Ziar de Hunedoara”, primarul Orăștiei susține că a semnalat problemele cu care se confruntă locuitorii de foarte multe ori la ADI Deșeuri, dar situația nu s-a remediat. Ba din contră, lucrurile merg „din rău în mai rău”.

„Ce este la Deva, este și la Orăștie, sunt aceleași probleme. Nu își îndeplinesc obligațiile din caietul de sarcini! Lumea este nemulțumită că nu ridică gunoiul la ore fixe, toată lumea este nemulțumită că rămân deșeuri două zile, pe domeniul public, nu mai încap în containere, rămân pe afară... nu își fac treaba. Noi am avut operator local, care s-a descurcat foarte bine și acum merge parcă din rău în mai rău. Am mai făcut adrese către ADI Deșeuri și înainte, i-am sesizat să ia măsuri împotriva lor și să tragem un semnal de alarmă. Nu s-a întâmplat nimic, ei (operatorul) ascultă de cineva?! Noi vrem să ridice punctual, să nu mai împrăștie zoaie din mașinile astea vechi pe care le au și pe care nu le spală, curge din ele. La Orăștie nu au mașini noi, sunt închiriate, pentru că sunt de mai multe feluri, nu sunt toată ziua la fel”, a declarat primarul Ovidiu Bălan.

Săptămâna trecută, lucrurile au atins apogeul și la Deva. Primarul Florin Oancea a dat un ultimatum societății, ca până în data de 15 iunie să își remedieze activitatea. În caz contrar, va cere în ADI Deșeuri rezilierea contractului de delegare pentru Zona 3 Centru.

„Dacă se va ajunge la vot în ADI Deșeuri, reprezentantul Orăștie va vota categoric «pentru», dar vom face o analiză asupra a ceea ce se întâmplă în  momentul în care se rezilează acest contract. Care sunt repercusiunile asupra comunității. Noi nu mergem pe o chestie că «vrem noi». Nu! Se dorește îndeplinirea obligațiilor din caietul de sarcini. Nerespectarea obigațiilor duce la rezilierea contractului. Să vedem ce consecințe juridice are acest lucru”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul Orăștiei.

Mai jos, adresa trimisă de edilul Orăștiei către ADI Deșeuri, în integralitate:

Adauga comentariu