Primăria Devei face ordine în „șerpăria” de la Liceul de Arte. Clădirea neterminată și abandonată ar putea fi preluată în administrarea municipalității

Perimetrul unde se află construcția neterminată și abandonată din vecinătatea Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva va fi curățat și ecologizat. Autoritățile locale ale municipiului Deva au anunțat că au demarat astăzi o acțiune în acest sens, prin Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM). Astfel, zona va fi curățată de vegetație uscată dar și de deșeurile aruncate în incinta clădirii. Pe lângă toate acestea, primarul Devei, Florin Oancea, susține că va continua demersurile de preluare a imobilului în administrarea municipalității, iar în bugetul din acest an vor fi prevăzute cheltuielile pentru finalizarea construcției. 

„Astăzi am demarat acţiunea de ecologizare a clădirii neterminate a Liceului de Arte de pe strada Ciprian Porumbescu şi a terenului învecinat. Construcţia clădirii a început în anii ꞌ90 şi timp de 30 de ani administraţiile locale nu au reuşit să finalizeze construcţia, care a devenit o ruină şi un focar de infecţie, chiar în centrul oraşului”, a declarat Florin Oancea.

 

Clădirea a fost planificată și finanțată de Ministerul Educației, în proprietatea căruia se și află. În spațiile nou-construite urmau să se desfășoare activități didactice ale Liceului de Arte. În 1992 au început lucrările iar la finele anilor 2010 s-au oprit, din lipsă de finanțare, dar și din cauza unui litigiu pentru o parte din terenul pe care a fost ridicat imobilul. Între timp, mai mulți aleși locali au încercat să se arate preocupați de soarta clădirii, susținând că o vor prelua în administrarea primăriei, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Proiectul clădirii cuprinde spaţii generoase destinate mai multor activităţi, cum ar fi o sală de spectacole cu 400 de locuri, un centru sportiv, un bazin olimpic de înot, simeză pentru expoziţii de pictură sau ceramică, plus 24 de cabinete pentru profesori şi elevi, ateliere pentru cursurile de la ceramică. 

 

 

 

Adauga comentariu