Primăria Deva va transforma ruina de la Astoria într-o clădire în care să funcționeze o creșă și o grădiniță

Clădirea fostul restaurant Astoria, din Deva, va fi transformată în creșă și grădiniță. Primăria Deva a primit undă verde pentru achiziționarea imobilului, după mai bine de 17 ani în care locul a fost un adevărat focar de infecție. Reprezentanții Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală au intrat în spațiu pentru a-l curăța și au blindat intrările în imobil.

Administrația locală a făcut deja primii pași concreți pentru achiziționarea ruinei fostului restaurant Astoria. Clădirea are în prezent doi proprietari: Societatea Astoria SRL Deva şi Societatea Transilvania SA Deva. Procedurile de cumpărare a clădirii sunt complexe.

„Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva au demarat paşii legali necesari. S-a întrunit Comisia de Evaluare a oportunităţii de achiziţionare a imobilului construcţie situat pe strada Mihai Eminescu, nr. 132 (clădirea Astoria). Comisia a stabilit că este oportună achiziţionarea clădirii care va avea la final destinaţia de creşă şi grădiniţă, cu următoarele condiţii: efectuarea unei expertize tehnice care să stabiliească stadiul actual al clădirii, în special gradul de depreciere a structurii de rezistenţă, a tavanelor şi riscuri în exploatare; efectuarea unei evaluări de către un expert autorizat care să stabilească preţul real de pornire al negocierii în vederea cumpărării clădirii; lămurirea situaţiei juridice a terenului de sub clădire (Societatea Astoria SRL are notat dreptul de administrare şi folosinţă a unei cote indivize pe teren şi Societatea Transilvania SA are notat dreptul de folosinţă asupra celeilalte cote de teren din suprafaţa totală de 1430 metri pătraţi). Comisia a stabilit că este oportună şi achiziţionarea a două imobile (teren) în suprafaţă de 511 mp, respectiv 684 mp, aflate în proprietatea unei persoane fizice, în vederea amenajării accesului auto la clădirea Astoria şi a unei parcări ce va deservi creşa şi grădiniţa”, a declarat, în această dimineață, primarul Devei, Florin Oancea.

Potrivit administrației locale, următorii pași vor fi: 

▪️ Realizarea unei expertize tehnice a construcţiei de către un expert autorizat. Termen: jumătatea lunii februarie.
▪️ Întocmirea unui raport de evaluare a valorii de piaţă a clădirii şi terenului adiacent de către un evaluator atestat. Termen: luna februarie.
▪️ Supunerea spre aprobarea Consiliului Local al Municipiului Deva a unui proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare a clădirii şi a terenului adiacent şi stabilirea comisiei de negociere cu privire la preţul de achiziţie a clădirii şi a terenului. Termen: luna martie.
▪️ Întrunirea comisiei de negociere în vederea stabilirii preţului final de achiziţie a clădirii şi terenului. Termen: luna martie.
▪️ Supunerea spre aprobarea Consiliului Local al Municipiului Deva a unui proiect de hotărâre privind necesitatea şi oportunitatea achiziţionării clădirii şi a terenului. Termen: luna aprilie.
▪️ Achiziţionarea efectivă a clădirii fostului restaurant Astoria şi a terenului aferent
▪️ Vom include clădirea şi terenul pe lista de investiţii pentru anul 2020, vom elabora documentaţiile tehnico-economice şi vom executa lucrările efective pentru a amenaja acolo creşă şi grădiniţă

Adauga comentariu