Primăria Deva va închiria săptămâna aceasta încă cinci autobuze de la administrația din Timișoara

Administrația locală din Deva va închiria încă cinci autobuze de la Primăria Timișoara. Anunțul a fost făcut de primarul Florin Oancea.

„Sâmbătă, am participat la Timișoara la o reuniune a liberalilor din regiune Vest. Am luat legătura cu primarul Nicolae Robu și, marți sau cel târziu miercuri, directorul Societății de Transport Public Local din Timișoara va fi prezent în Deva. Vom mai închiria încă cinci autobuze. În total vom avea 12 autobuze, pentru a face față intervalului orar, traseelor pe care le avem acum, dar vom mai extinde și alte trasee în municipiul Deva”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea. 

Costul contractului de închiriere al autobuzelor de la Primăria Timișoara este de 0,7 lei/kilometru. Primăria Deva a semnat contractul la începutul lunii septembrie, iar până acum achita către municipalitatea din Banat suma de aproximativ 30.000 de lei. La un simplu calcul, chiria pentru un autobuz este de aproximativ 4,300 de lei. Astfel, cel mai probabil, valoarea lunară a facturii va fi acum peste 50.000 de lei.

În același timp, administrația locală din Deva dorește să achiziționeze 12 autobuze și patru microbuze second hand, cu ajutorul cărora Societatea de Transport Public Local să poată efectua transportul în comun cu mijloace proprii. Potrivit proiectului de hotărâre, care a fost votat de aleșii locali, fiecare autobuz va costa aproximativ 138.000 de lei, cu tot cu TVA, iar fiecare microbuz aproximativ 110.000 de lei, inclusiv TVA.

Suma necesară, respectiv aproximativ 2.100.000 de lei, va fi asigurată din bugetul propriu al municipiului Deva. 

 

Adauga comentariu