Primăria Deva, la zi cu plata subvențiilor pentru încălzire. Peste un milion de lei pentru energia termică furnizată de Termocentrala Mintia

Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, va primi o sumă consistentă de bani de la Primăria Municipiului Deva, ca subvenție la energia termică furnizată populației. În total, pentru două luni, respectiv pentru decembrie 2019 și ianuarie 2020, administrația locală a Devei va plăti către termocentrală suma de 1,2 milioane de lei. 

„Primăria Municipiului Deva a plătit, miercuri, 4 martie 2020, către Complexul Energetic Hunedoara suma de 1.220.576,32 lei, reprezentând subvențiile privind acoperirea diferenței de preț la energia termică furnizată populației, aferentă lunilor decembrie 2019 și ianuarie 2020. Administrația publică locală subvenționează prețul la energia termică pentru devenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare, ca o măsură de protecție socială având în vedere veniturile reduse ale acestei categorii de populație. Valoarea subvențiilor acordate de la bugetul general al municipiului Deva pentru acoperirea integrală a diferenței dintre prețul de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată populației a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 403/2019. Anul trecut, Primăria Municipiului Deva a plătit, în total, Complexului Energetic Hunedoara suma de 2.281.675,97 lei, reprezentând subvențiile privind acoperirea diferențe de preț la energia termică livrată populației”, au informat reprezentanții Primăriei Deva. 

Adauga comentariu