Prefectura Județului Hunedoara face clarificări privind considerarea zonei metropolitane. Limita de 30 de kilometri rămâne valabilă

Prefectura Județului Hunedoara a transmis un comunicat în care face precizări privind delimitarea zonelor metropolitane. Astfel, zona metropolitană este considerată suprafața administrativ teritorială a unui municipiu, precum și o zonă de 30 de kilometri ca perimetru în jurul acestor localități. Totuși, zona metropolitană nu poate depăși limitele unui județ. 

„Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a transmis în fiecare județ clarificări privind considerarea zonei metropolitane. Astfel, în adresa semnată de Comandantul Acțiunii, secretar de stat - dr. Raed Arafat, se precizează că sunt considerate ZONE METROPOLITANE următoarele: 1. Teritoriul administrativ al capitalei României și al județului Ilfov; 2. Teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 km ca perimetru în jurul acestor unități administrativ teritoriale, dar nu mai mult de limita județului”, se arată în comunicatul prefecturii. 

 

Adauga comentariu