În plină criză de sănătate publică, Spitalul Județean de Urgență Deva „șomează”, din nou

Spitalul Județean de Urgență Deva s-a închis, din nou, până joi, 21 mai, când unitatea medicală va fi pregătită să funcționeze în regim normal. Timp de două luni, la spitalul devean au fost internați doar pacienți cu Covid-19. Pentru ca toate secțiile spitalului să poată fi redeschise este nevoie de crearea unor circuite epidemiologice, pentru protejarea pacienților și a cadrelor medicale. Asta, pentru că, există în continuare riscul de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus. 

„Acum, sunt în pregătire toate secțiile ca spitalul să poată fi deschis la toată capacitatea. Probabil, joi, 21 mai, spitalul se va redeschide. În prezent, SJU Deva nu mai este spital COVID. Prin urmare, s-a limitat internarea pacienților cu această afecțiune. Spitalul din Deva va fi spital suport pentru pacienții cu Covid-19, urmând ca aceștia să fie internați în limita numărului de paturi disponibile de la Secția de Boli Infecțioase. La fel va fi și în celelalte spitale din județ”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara. 

Întrebat de ce aceste pregătiri pentru redeschiderea SJU Deva, precum crearea circuitelor epidemiologice, nu s-au făcut mai din timp, deoarece unitatea medicală a avut un maximum de 200 de pacienți cu Covid, în rest, saloanele au fost goale, prefectul județului Hunedoara a spus următoarele: „Dacă vin unii și numesc conduceri peste cele numite deja...”

Pe perioada pandemiei, spitalele din țară se află în coordonarea Ministerului Sănătății. SJU Deva are un număr de 600 de paturi, finanțate din bugetul Casei Naționale de Asigurări în Sănătate și un plus de 150 de paturi, care sunt finanțate din alte surse. În cadrul spitalului sunt 1221 de angajați, dintre care, 1.100 sunt cadre medicale. La debutul pandemiei, spitalul devean a stat închis aproximativ cinci zile, fiind pregătit pentru a trata pacienții cu Covid. 

Adauga comentariu