Parcare cu plată privată, în centrul Devei, cu tarif de 20 de lei pe oră. Primarul municipiului susține că totul este făcut în afara legii

O parcare privată a răsărit, în urmă cu câteva zile, în centrul Devei, mai exact în zona din spatele Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Aici, o oră de staționare aici costă 20 lei, un tarif uriaș, în comparație cu parcarea din zona primăriei. Reprezentanții societății civile au fost primii care au reacționat la „minune” și au cerut lămuriri de la administrația locală.

„Poate reușim să aflăm din surse cât mai oficiale, care e statutul terenului privat din spatele Casei de Cultură. Deja e marcat, trasat, am aflat că cineva, poate proprietarul, cere câte 20 lei pe oră pentru mașinile parcate, deși nu e nici un anunț în sensul acesta. Pare ceva tare ciudat în această abordare a acestui teren privat din buricul târgului, de asta cred că ar trebui transparent să fie informați cetățenii Devei, domnule primar Nicolae Florin Oancea!”, a scris administratorul grupului Civitas Deva, Marius Bota, pe Facebook.  

Edilul municipiului Deva a răspuns în scurt timp solicitării făcute de societatea civilă. Terenul pe care a fost marcată parcarea este unul privat, în suprafață de aproape 400 de metri patrați, dobândit prin hotărâre judecătorească. Potrivit lui Florin Oancea, actualul proprietar, care a cumpărat terenul de la o altă persoană, a amenajat parcarea fără a avea actele legale. 

 „Din suprafaţa totală de aproximativ 1600 metri pătraţi de teren, 388 de metri pătraţi sunt proprietate privată. Terenul în suprafaţă de 388 metri pătraţi a fost dobândit iniţial prin hotărâre judecătorească, iar ulterior a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare unei alte persoane. Actualul proprietar al terenului în suprafaţă de 388 mp a amenajat acolo o parcare fără să deţină documentele legale necesare. Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva vor lua măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea situaţiei!”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Potrivit surselor noastre, în trecut, pentru acel teren a fost cerut un certificat de urbanism pentru amenajarea unei parcări, dar administrația locală a susținut că este incompatibil pentru așa ceva, întrucât în acea zonă există un bazin de apă, care în cazul în care ar fi un incendiu la Casa de Cultură, ar fi folosit de pompieri.

 

Adauga comentariu