Paramedicii Salvital ar putea fi preluați de ISU Hunedoara. Salariile acestora ar crește cu sume cuprinse între 30% și 50%

Paramedicii SMURD care activează în structurile civile de prim-ajutor din ţară ar putea fi preluaţi şi asimilaţi de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă (ISU), cu drepturile colegilor lor din structurile militare, în baza unui proiect de lege care va fi înaintat comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, a anunţat preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean.

Acesta a explicat că în ţară mai sunt cinci judeţe, între care şi Hunedoara, unde activitatea paramedicilor SMURD este gestionată de asociaţii civile, cum este şi cazul Salvital Hunedoara, preluarea în structurile ISU urmând să se producă în partea a doua a acestui an, cel mai probabil în august sau septembrie.

„Va fi un proiect de lege. Este vorba de salarizarea paramedicilor şi de preluarea lor cu toate drepturile pe care le au şi cei care lucrează la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă. Va fi o lege care va trece prin comisiile Camerei Deputaţilor, apoi prin Senat. Cel mai optimist termen este august-septembrie”, a declarat preşedintele Salvital Hunedoara.

Potrivit acestuia, între paramedicii SMURD angajaţi în structurile civile şi cei din cadrul ISU există mai multe diferenţe, de la cele de salarizare, până la cele referitoare la vârsta de pensionare.

„Cred că aceşti oameni trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca şi colegii lor din ISU, adică salarizare, pensionare. Se expun la aceleaşi riscuri, accidente de muncă şi este un lucru normal să fie preluaţi şi integraţi în ISU. Diferenţa de salarizare (între un paramedic civil şi unul militar, n.r.) este cuprinsă între 30% şi maximum 50%”, a arătat Mărginean.

În judeţul Hunedoara funcţionează opt module SMURD, cu 82 de paramedici, a căror activitate este gestionată de Asociaţia Salvital. 

Sursa: agerpres.ro

Adauga comentariu