„Operațiunea” autobuzul. Primarul Devei a testat noile mijloace de transport local

Începând din această dimineață, noile mijloace de transport ale municipalității din Deva au intrat pe trasee. Primarul Florin Oancea a testat autobuzele și a luat „pulsul” cetățenilor „în teren”, însoțit de presa locală. Acesta s-a declarat mulțumit de autobuzele închiriate de la Primăria Timișoara, dar mai ales de șoferii, care sunt îmbrăcați la costum, cămașă și cravată. 

„În primul rând, am fost curios să văd cum se circulă cu noile autobuze și așa cum și dumneavoastră ați constat diferența calitativă este clară. A fost o situație de criză pe care nu mi-am dorit-o, dar a trebuit să o gestionez. Luni, în conferință de presă, v-am spus că vom găsi soluții, și iată că astăzi, joi, devenii au transport public local pe toate traseele, dar la o cu totul altă calitate. Acest lucru și l-au dorit devenii, acest lucru mi-l doresc și eu, și de acum încolo vom veni și cu alte etape calitative, în așa fel încât acest serviciu să fie cât mai de calitate. Orarele se respectă, vom încerca să reducem timpii de așteptare, să creăm și alte trasee, în funcție de solicitările cetățenilor. Șoferii sunt îmbrăcați la costum, cravată, cămașă, nu se mai ascultă manele, ci doar postul local de radio, pentru că așa este normal. Trebuie să dăm dovadă de un patriotism local. Avem un post local în Deva, acela se va asculta, și muzică și știri. Azi-noapte am avut prima operativă cu șoferii, au obligația să fie civilizați, să se comporte civilizat, și cred că cetățenii vor fi mulțumiți. Toți șoferii sunt angajați ai firmei de transport a municipalității”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Costul contractului de închiriere al autobuzelor de la Primăria Timișoara este de 0,7 lei/kilometru. Ceea ce înseamnă că, lunar, administrația locală va achita către municipalitatea din Banat suma de aproximativ 30.000 de lei. Primăria Deva a mai închiriat două microbuze de la firma Devatrans. Închirerea microbuzelor era necesară întucât, pe unele străzi din localitate, cum ar fi cele spre zona Archia, autobuzele nu pot efectua virajele în curbele la 90 de grade.

Adauga comentariu