Noul aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Deva încă NU funcționează. Când vor putea beneficia hunedorenii de noua investiție

Noul aparat de imagistică prin rezonanță magnetică, instalat în Spitalul Județean de Urgență Deva, încă nu poate fi folosit de pacienți. Deși au trecut mai bine de trei săptămâni de la momentul în care RMN-ul a ajuns în unitatea sanitară, încă mai sunt proceduri de urmat pentru ca bolnavii să poată beneficia de noua aparatură. Primii care își vor putea face analize la noul aparat vor fi cei internați în spitalul județean. În schimb, cei care vor primi bilete de trimitere de la medicul specialist mai au de așteptat până la semnarea unui nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„În această perioadă se încarcă protocoalele și nu intră pacienții în RMN. Acum este perioada de instruire a personalului și abia pe urmă vom stabili când vor intra pacienții internați. După ce se semnează contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, anul viitor, vor putea beneficia și cei care vin cu bilete de trimitere recomandate de la medicul specialist. O singură perioadă pe an se semnează contractul cu Casa de Asigurări. Pentru a semna contractul pentru servicii paraclinice RMN, trebuie să existe o fundamentare de caz și o evaluare inițială a spitalului, făcută de Casa de Asigurări. Abia pe urmă vom putea face RMN-uri la pacienții din exterior, cu bilete de trimitere, în funcție de suma alocată, pentru că va fi o sumă negociată. Pentru cei internați, sper că până la 1 decembrie să se termine încărcarea protocoalelor și să putem să îi dăm drumul”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Daniela Roșca.

Aparatul RMN va funcționa în spațiul situat la parterul clădirii principale. Aparatul a fost achiziționat de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială. Valoarea echipamentului este de 3.750.000 lei.

 

Adauga comentariu