Municipiul Deva rămâne, din nou, fără apă caldă. Termocentrala Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune

Termocentrala Mintia a fost orpită astăzi, 12 iunie, din cauză că stocul de cărbune s-a epuizat. Aprovizionarea cu cărbune nu s-a mai putut face, deoarece traficul feroviar între Petroșani și Simeria este blocat, după ce un tren marfar a deraiat în după-masa zilei de ieri. Astfel, municipiul Deva rămâne, din nou, fără apă caldă, posibil până luni, 15 iunie, deoarece până atunci termocentrala va fi oprită, susține liderul Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iștoc. 

„Nu mai avem stoc de cărbune de câteva zile şi trebuia să aşteptăm după fiecare garnitură cu huilă din Valea Jiului. De joi după-amiază nu a mai venit cărbune, din cauza incidentului de pe calea ferată, iar vineri dimineaţa termocentrala Mintia a fost oprită”, a declarat Cristian Iștoc. 

Termocentrala Mintia ajunge în situația de a fi oprită și din cauză că aprovizionarea cu cărbune se face la zi, neexistând un stoc de rezervă. Asta, deși, președintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara” le-a cerut guvernanților să asigure un stoc suficient de material combustibil, așa încât, producătorul de energis să poată funcționa fără întrerupere. Cristian Iștoc a mai menţionat că producţia de huilă livrată din Valea Jiului către termocentrala Mintia a ajuns la o medie zilnică de 500-600 de tone, faţă de un consum minim de 1.500 tone, cât este necesar pe zi.

„Din toamna anului trecut, când au început lucrările de modernizare la calea ferată în zona Simeria, am solicitat Ministerului Economiei aprovizionarea cu cărbune de la rezerva de stat. Demersul nostru nu s-a materializat. Până acum am funcţionat cu huilă din Valea Jiului, cărbune din import şi un lignit de o calitate foarte slabă, adus din ţară”, a explicat Iștoc. 

Termocentrala Mintia face parte din CEH, alături de termocentrala Paroşeni şi exploatările miniere Livezeni, Lupeni, Lonea şi Vulcan.

Adauga comentariu