Momente de grea încercare pentru medicul oncolog Alina Popa, diagnosticată cu Covid-19: „A fost o experiență traumatizantă, dar am învins!”

Medicul oncolog Alina Popa a ajuns acasă, după încercarea grea la care a fost supusă de îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Momentele grele prin care a trecut în spital au fost și mai dificile de suportat, când a aflat că și soțul ei a contactat boala.

Vineri, 3 aprilie, Alina Popa a fost externată și se pregătește să se întoarcă la serviciu.

„Sunt bine, am două teste negative, am fost declarată vindecată. Două săptămâni sunt în izolare, din 20 aprilie încep serviciul. Mi-am cumpărat măști și voi merge la muncă. Au fost câteva zile foarte grele, nu am avut o formă ușoară a bolii. Am fost internată miercuri, 25 martie. A fost o experiență traumatizantă, dar am învins”, a declarat Alina Popa.

Întrebată dacă știe de unde a contactat virusul, aceasta a spus următoarele: „Tot încerc să aflu și nu reușesc. Nu cred că voi afla vreodată de unde am luat boala.”

Faptul că a învins boala se datorează și tuturor celor care i-au fost aproape, spune Alina Popa. Oameni care îi sunt alături și acum, când mai are de petrecut două săptămâni, departe de cei dragi.

„Sunt în izolare singură, la Boș, acum îl aștept pe soțul meu acasă, el nu e bine. Aseară a făcut febră. Sunt foarte îngrijorată pentru el. (...) Am vecini minunați care îmi aduc de mâncare, prieteni, rude. Sunt înconjurată de foarte mulți oameni frumoși și buni. Le mulțumesc pacienților mei care m-au sunat, aparținătorilor, medicilor de la Timișoara care au avut grijă de mine, asistentelor, laboranților. Toate gândurile bune și rugăciunile lor cred că m-au ajutat să trec peste acest moment greu. Colegii, foștii mei șefi din Institutul Oncologic, colegii de rezidențiat, colegii din spitalul de la Deva, de la Hunedoara. Dacă am uitat pe cineva, iertare! Am fost înconjurată de multă lume care a avut un gând bun pentru mine și poate o rugăciune. Cred că o Forță Divină ne ajută pe toți. ”, a mărturisit medicul Alina Popa.

Alina Popa le-a transmis un mesaj celor care trec prin experiențe la fel de dureroase și de lipsite de speranță. Cuvinte pe care le spunea și pacienților săi, pe care îi tratează în calitate de medic oncolog. 

„Mesajul meu este: Izolare! Credință! Speranță! Curaj și Răbdare! De toate avem nevoie ca să învingem. Trebuie să ne izolăm, trebuie să credem în Dumnezeu, trebuie să sperăm că va fi bine, să fim curajoși, să nu ne lăsăm învinși și să avem răbdare. Asta le spuneam tot timpul pacienților mei. Și cam atât”, a conchis medicul oncolog.

Medicul Aina Popa a fost diagnosticată cu noul coronavirus în data de 25 martie. Și alți doi colegi de-ai săi, printre care șeful Secției de Oncologie de la Deva au fost diagnosticați cu boala Covid-19. Automat, Secția de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență Deva s-a închis, acolo fiind internați 13 pacienți. 

Adauga comentariu