Mircia Muntean rămâne în penitenciar de Crăciun, chiar dacă i-a fost admisă cererea de liberare condiționată

Judecătoria Deva a admis astăzi cererea de liberare condiționată a lui Mircia Muntean. Cu toate acestea fostul edil-șef al municipiului Deva rămâne în penitenciar. Decizia Judecătoriei Deva nu este definitivă și poate fi contestată de procuori. Mircia Muntean va putea părăsi penitenciarul atunci când va fi dată o hotărâre definitivă favorabilă față de cererea sa de liberare condiționată. 

„Admite propunerea de liberare condiționată privind petentul-condamnat Muntean Mircia. Dispune liberarea condiționată a condamnatului Muntean Mircia și punerea acestuia în libertate, dacă nu este arestat sau deținut în altă cauză. Dispune ca persoana condamnată să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Hunedoara, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, orice schimbare a locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Impune condamnatului obligația de a nu părăsi teritoriul României. Măsurile de supraveghere se execută pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere, dar nu mai mult de 2 ani. Cu drept de contestație în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în minuta Judecătoriei Deva. 

În cazul în care procurorii vor contesta hotărârea dată de Judecătoria Deva, calea de atac se va judeca la Tribunalul Hunedoara. Dacă decizia dată de judecătorie nu va fi atacată, aceasta va fi definitivă la expirarea celor trei zile pentru depunerea contestației.

Fostul primar al Devei a fost prezent astăzi în în sala de judecată, pentru ași susține cererea de eliberare înainte de expirarea termenului de pedeapsă. Acesta a avut o pledoarie succintă în fața magistraților, arătând că îndeplinește cerințele pentru a fi lăsat în libertate. La plecare, Mircia Muntean le-a dorit celor prezenți pe holul instanței „Sărbători fericite”. 

Citește și: NEWS ALERT. Mircia Muntean, față în față cu libertatea. Astăzi se judecă cererea de liberare condiționată a sa. Ce reacție a avut fostul primar al Devei, la întâlnirea cu presa (VIDEO)

Mircia Muntean a ajuns în spatele gratiilor în 27 aprilie 2017, unde a petrecut doi ani și opt luni. Acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare, într-un dosar în care a fost judecat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate. Pedeapsa finală a rezultat din contopirea a două condamnări din două dosare diferite. Fostul edil a primit doi ani de detenţie în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”, la care s-au adăugat patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu în „Dosarul Shell”, în 2013, beneficiul suspendării fiindu-i revocat.

Adauga comentariu