Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ajuns în Valea Jiului, în localitățile afectate de inundații

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ajuns, în această după-amiază, în zonele inundate din Valea Jiului. Oficialul a vizitat localitățile afectate de inundații, dar și drumruile distruse de viituri. Marcel Vela le-a spus oamenilor și autorităților locale să facă o primă evaluare a pagubelor produse de inundații, astfel încât, Guvernul României să le poată veni în ajutor. În urma viiturilor formate pe Râul Jiul de Vest au fost inundate localitățile Lupeni, Valea de Brazi, Uricani, Câmpul lui Neag, și Aninoasa.

„Menționăm că în prima parte a zilei, la solicitarea prefectului de Hunedoara, Ministerul Afacerilor Interne a trimis spre Valea Jiului trei elicoptere care au supravegheat întreaga zonă și au transmis autorităților locale importante și utile informații de ansamblu asupra dezastrului produs noaptea trecută și în această dimineață. Ministrul Marcel Vela și prefectul județului, Vasilică Potecă, s-au deplasat în punctele «fierbinți» au discutat cu oamenii și le-au transmis autorităților locale să trimită în următoarele două zile către Instituția Prefectului-Județul Hunedoara o primă estimare a pagubelor produse de viitură. Urmează ca, în regim de urgență, Guvernul României să aprobe o ordonanță de urgență pentru alocarea fondurilor necesare sprijinului locuitorilor și al autorităților pentru eliminarea distrugerilor provocate în infrastructura localităților din vestul Văii Jiului”, a informat Prefectura Hunedoara. 

Potrivit informațiilor primite de la ISU Hunedoara au fost evacuați peste 300 de locuitori, sunt distruse poduri și podețe. Au fost inundate aproape 350 gospodării și terenuri din localitățile inundate.

La această oră, pompieri, jandarmi, drumari și muncitori ai Apelor Române și ai operatorului de apă din Valea Jiului acționează cu efective mărite pentru evacuarea apelor din gospodării și pentru degajarea căilor rutiere afectate de viitură, mai ales a Drumului Național 66 A - Petroșani – Câmpul lui Neag - distrus de viitură pe o importantă porțiune. Pe tot parcursul zilei, autoritățile locale și forțele MAI au fost sprijinite în misiunile de salvare și de limitare a distrugerilor de salvamontiștii hunedoreni din munții Retezat și Parâng. 

La această oră, apele au început să se retragă, însă, CODUL ROȘU de alertă pentru inundații rămâne în vigoare pentru vestul Văii Jiului până la miezul nopții.

Adauga comentariu