Mecanicii de locomotivă își cer drepturile în stradă. S-au săturat să fie plătiți cu salarii de mizerie (FOTO + VIDEO)

Câteva sute de angajați ai sistemului feroviar au protestat astăzi, în fața Ministerului Transporturilor. Înarmați cu pancarte și vuvuzele, ceferiștii au cerut majorarea salariilor cu 50%, adoptarea Statutului feroviarului și cumpărarea de automotoare noi.

„Cerem majorarea salariilor acordate mecanicilor de locomotivă, pentru că sunt la nivelul salariilor de muncitori necalificați. Totodată, am solicitat aprobarea Statutului feroviarului, în forma propusă de sindicate, cu coeficineți de salarizare cuprinși, cu reducerea vârstei de pensionare, de la 65 la 57 de ani, acolo unde este cazul. Să se aprobe această lege așa cum am propus-o, nu cum vor ei”, a declarat Barbu Bibel Bărbulescu, reprezenantul Sindicatului de la Depoul de locomotive Simeria, pentru ZIAR DE HUNEDOARA. 

Protestul ceferiștilor a avut loc în contextul în care în perioada următoare va începe negocierea noului contract colectiv de muncă. 
Pe lângă revendicările enumerate, liderul sindical Rodrigo Maxim a susținut la protest că jumătate dintre angajații din sistemul feroviar au salarii de muncitori necalificați.

„Ne trebuie o majorare salarială de 50% din salariul de bază, pentru că vrem respect pentru ceferiști. La ora actuală jumătate din ceferiști sunt la salariul minim brut pe economie, sunt calificaţi, nu se poate să aibă salariul de necalificat şi cealaltă parte au salariile de bază brute până în salariul de necalificat din construcţii, de 3.000 de lei”, a spus Rodrigo Maxim, citat de clubferoviar.ro 

Reprezentanți ai protestatarilor au fost invitați la discuții la Ministerul Transporturilor, în absența ministrului Răzvan Cuc, unde li s-a promis că doleanțele lor vor găsi o rezolvare. 

La mitingul ceferiștilor, parcarea din fața Ministerului Transporturilor era împânzită de autospeciale ale Jandarmeriei.

Sursa foto+video: clubferoviar.ro

Adauga comentariu