Mașină lovită de tren, în apropiere de Brad. Tragedie evitată în ultimul moment

Un bărbat de 60 de ani a fost la un pas să-și piardă viața, încercând să traverseze calea ferată în zona stației Lunca Moților, din apropierea municipiului Brad, în momentul în care circulația rutieră era interzisă. Autoturismul bărbatului a fost lovit de trenul de călători care circula pe relația Arad – Brad. Din fericire, bărbatul a scăpat viu și nevătămat.

„În pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din halta Lunca Moților – traversare a DN 76 peste liniile de cale ferată ale secției c.f. 317 Brad – Arad (respectiv km. 133+547), un autoturism a intrat în coliziune cu garnitura trenului de călători Regio nr. 16.239, care circulă pe relația Arad – Brad. Poliţiştii ajunşi la faţa la locului au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 60 de ani din judeţul Arad, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DN 76, dinspre comuna Baia de Criș spre comuna Vața de Jos, la intersecția cu calea ferată 317, nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere (plăci avertizoare, lumina roșie a semaforului, semibariera cât și semnalele date de păzitorul de barieră) din halta CFR Lunca Moților, s-a angajat în traversarea căii ferate și a intrat în coliziune, lateral stânga, cu tamponul din față a automotorului Regio 16239 care circula pe relația Arad-Brad, reușind traversarea căii ferate fără a fii imobilizat de către tren”, a informat IPJ Hunedoara.

Șoferul nu a suferit vătămări corporale și a refuzat acordarea de îngrijiri medicale de către echipajul medical SMURD deplasat la fața locului, dar și transportarea la spital. Nu a fost pusă în pericol siguranța circulației feroviare. Autoturismul a suferit mai multe avarii pe partea stângă, iar garnitura trenului Regio nr. 16.239 și-a continuat mersul cu o întârziere de 55 minute față de graficul orar normal de circulație.

Foto arhivă, sursa: axanews.ro

Adauga comentariu