Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, despre situația alimentelor: „Pe luni dimineață, va fi tot stocul refăcut. O parte din alimente au început să vină”

Daniela Roșca, managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, susține că situația alimentelor din unitatea sanitară este în curs de rezolvare. „Ziar de Hunedoara” vă prezenta astăzi un memoriu transmis de medicul coordonator al Compartimentului de Dietetică și Bloc Alimentar, Codruța Fotescu, în care aceasta detalia problemele grave cu care se confruntă. Memoriul a fost transmis Prefecturii Hunedoara.

(DOCUMENT) Situație extrem de gravă la Spitalul Județean de Urgență Deva. Blocul alimentar este gol! Medic coordonator: „Avem contract pentru un singur aliment, din totalul de 70. (...) Nu știm cât se mai poate rezista așa”

Memoriul este datat 15.01.2020, iar medicul susține în curprinsul său că nu mai au alimente decât pentru trei zile. 

„Suntem în data de 15.01.2020, și din referatul de alimente pe luna ianuarie anul acesta, avem contract făcut doar pentru un s ingur aliment: carne de pasăre (din data de 13.01.2020), din totalul de 70 de alimente, din acest motiv nu au fost făcute comenzi (contractele nefiind semnate). Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic pentru bolnavii internați și medicii de gardă. Am semnalat de la sfârșitul anului trecut această situație, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecință, am avut semnale de pe secții, zilele trecute, referitor la meniul distribuit la regim, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric, deficitar în proteine de origine animală. 

Vă informez, stocul existent în prezent în magazia de alimente la data de 15.01.2020, mai ajunge cu indulgență doar pentru trei zile, în condițiile repetării aceluiașimeniu în fiecare zi insuficient caloric și nutritiv (gust și aromă)”, susține medicul coordonator al Compartimentului Dietetică și Bloc Alimentar, Codruța Fotescu.

Problemele se vor rezolva, susține managerul unității sanitare, în cursul zilelor viitoare. Potrivit acesteia, o parte din alimente au început să vină, iar până luni stocul ar urma să fie refăcut.

„Există toate referatele, dar dânsa nu știa... Totul era semnat. Comenzile, mai mult de jumătate, s-au dat ieri, în timp ce eram la ședință. Există o singură problemă, la Biroul de Achiziții de la spital e nevoie de personal. Au fost două persoane care au plecat, una este în concediu medical, iar o doamnă, care fusese detașată din privat, a plecat. Astăzi, Biroul de Achiziții funcționează în doar două persoane. Înainte erau șase. Le este foarte greu să facă toate comenzile. Se fac comenzi și contracte pe o lună de zile, pentru că până nu se aprobă bugetul la nivel național și până nu avem bugetul aprobat al spitalului, avem1/12 din bugetul anului trecut pe lună. Pe luni dimineață, va fi tot stocul refăcut. O parte din alimente au început să vină. Se va rezolva. Astăzi vor intra furnizorii care vin de aproape, dar ce vine din alte zone, de mai departe, din Constanța, Vâlcea, vor veni...”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Daniela Roșca.

 

Adauga comentariu