Lupeni: Trei minori hoți, prinși în flagrant de oamenii legii

Trei minori din Lupeni au fost surprinși în flagrant de poliţişti, chiar în timp ce încercau să fugă cu tot cu lucrurile pe care le-au prădat. Unul dintre ei a fost reținut pentru 24 de ore. Totul s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în intersecția străzilor Tineretului cu Viitorului din Lupeni. 
Echipajul de polițiști care patrula în zonă a reușit să-i prindă pe doi dintre minori, unul de 15 ani și altul de 16 ani. Aceștia aveau asupra lor un televizor tip plasmă, un telefon mobil, un ceas de mână și mai multe bijuterii din aur. Al treilea minor, în vârstă de 15 ani, a reușit să fugă, deși a fost somat de polițiști. Ulterior, oamenii legii l-au identificat și ridicat de la domiciliu. 
La audieri, cei doi minori prinși la locul faptei au recunoscut că au furat bunurile dintr-un apartament de pe strada Viitorului, ai cărui proprietari nu erau acasă. Hoții au profitat de faptul că locuința era situată la parterul blocului şi au pătruns în interior forțând sistemul de închidere al ferestrei cu o șurubelniță. 
„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt calificat, bunurile sustrase fiind evaluate la peste 2.600 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral.  În urma probelor administrate, faţă de unul dintre minori, în vârstă de 16 ani, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru luarea măsurilor legale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. 
Totodată, polițiștii continuă cercetările pentru a descoperi întreaga activitate infracțională a celor trei minori. 

 

Adauga comentariu