În loc de candidatură la prezidențiale, Miron Cozma s-a ales cu o plângere penală. BEC sesizează organele de anchetă pentru neregulile din listele cu semnături

Miron Cozma ar putea fi tras la răspundere pentru faptul că ar fi depus la Biroul Electoral Central (BEC) liste cu susținători falsificate. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a vrut să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale, însă candidatura i-a fost respinsă din cauza problemelor descoperite la respectivele liste. Cozma nu este singurul care ar fi depus liste de semnături cu probleme la BEC, alți șapte candidați fiind în aceeași situație. 

BEC a anunțat că va sesiza organele de anchetă cu privire la neregulile descoperite în listele de semnături. 

„Luând în considerare cele reţinute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidaţii Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni), Cătălin-Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie), Alexandru Cumpănaşu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000. Membrii BEC au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, se arată în comunicatul BEC. 

Adauga comentariu