Laurențiu Nistor, șef și peste PSD Arad. Alegerile interne din organizație, care au avut loc vineri, au fost invalidate

Conducerea centrală a PSD  a decis invalidarea alegerilor din interiorul filialei arădene. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Naţional al social-democraţilor, în cursul zilei de luni, care a hotărât ca noul lider interimar al PSD Arad să fie Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

După dosarul penal instrumentat de DNA la PSD Arad, conducerea centrală a partidului a recomandat filialei județene să amâne organizarea unei conferințe de alegeri a președintelui formațiunii. Pentru șefia organizației erau în cursă liderul filialei, deputatul Dorel Căprar, urmărit penal de DNA, și fostul secretar general PSD, senatorul Mihai Fifor. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu varianta de compromis ca la sefia PSD sa fie numit un interimar până când Dorel Caprar își rezolvă situația din justitie. PSD Arad nu a mai întârziat organizarea alegerilor. Mihai Fifor nu a mai candidat si alături de deputatul Florin Tripa l-au acuzat pe Dorel Căprar că are blat cu PNL în județ ca să rămână la șefia organizației.

„I-am explicat colegului meu, Doru Căprar, că este liber să candideze din nou, conform statutului, în litera statutului. Domnul Nistor de la Hunedoara va organiza alegeri cu statutul în mână, cu exact oamenii care au dreptul să voteze în acea conferinţă extraordinară şi cred că lucrurile au intrat într-un făgaş normal. Pe urmă, nu am nicio problemă ca domnul Căprar ca şi delegat la congres să susţină pe cine doreşte dânsul (la preşedinţia PSD - n.r.)”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, conform stiripesurse.ro.

Laurențiu Nistor este vicepreședinte al PSD, la nivel național, dar și cel care coordonează activitatea social-democraților în Regiunea Vest. 

Adauga comentariu