Investiția BOSCH de la Simeria, stopată înainte să înceapă. Compania germană nu își va mai continua planurile de construcție a unei fabrici de mașini de spălat, lângă Deva

Bosch nu va mai construi fabrica de mașini de spălat de la Simeria. Răspunsul a venit astăzi, în urma unor întrebări adresate de „Ziar de Hunedoara” companiei, cu privire la planurile BSH. Întrebările au venit în contextul în care, în data de 12 noiembrie, expira autorizația de construire pentru viitoarea fabrică de lângă Deva.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-și continue planurile pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat în Simeria până la o nouă notificare.

Datorită condițiilor economice și planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa.

BSH are o rețea de producție în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerințele în schimbare.
Proprietatea din Simeria continuă să fie deținută de BSH și este data spre folosinta în prezent unei companii agricole locale”, se arată în răspunsul primit astăzi de „Ziar de Hunedoara”.

Pentru ridicarea fabricii, compania BOSCH a achiziționat 43 de hectare de teren arabil în Simeria. În prezent, terenul este dat în grija unui fermier. Investiția pe care compania urma să o facă în Simeria a fost evaluată la 100 de milioane de euro și odată cu aceasta s-ar fi înființat circa 700 de locuri de muncă. 


 

 

Adauga comentariu