Inaugurarea noului RMN de la spitalul din Deva, prilej pentru atacuri la adresa adversarilor politici (FOTO+VIDEO)

Astăzi, a avut loc inaugurarea oficială a noului aparat de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), achiziționat de Ministerul Sănătății pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva. 
Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, prezent la inaugurare, a precizat că aparatul a ajuns la Deva și datorită lobby-ului pe care l-au făcut autoritățile județene pe lângă Guvern, încă de pe vremea când era președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara. 
Liderul social-democraților din județ nu a pierdut ocazia să-i atace pe adversarii politici de la PNL, folosind un limbaj colorat și plin de ironii. Acesta a afirmat că pe vremea când liberalii se aflau la șefia județului, construirea clădirii noi a spitalului a fost stopată. 

„Doi ani de zile acest spital a fost oprit, investiția a fost oprită doi ani de zile. O investiție pornită de mine, împreună cu fostul director Ioan Demeter. Însă, cei care vremelnic erau la conducerea județului spuneau următorul lucru: județul Hunedoara nu are nevoie de modernizarea unui asemenea spital. Ba, mai mult, să nu fiți mirați, domnul doctor Demeter ne poate spune, prin capacitatea extraordinară și gândirea filozofică pe care o au, bineînțeles în ghilimele, au tăiat două nivele de la clădirea care a fost, spunând că este prea mult pentru un spital județean ca acesta din Deva. Noi nu i-am băgat în seamă și le-am demonstrat că deși în 2010 nu eram la conducerea CJ, faptele noastre au putut să vorbească, iar ei au rămas doar cu gura căscată când au văzut că într-adevăr facem ceea ce ei nu credeau că fac. (...) Îmi doresc peste câteva zile să-i văd pe liberali cu lozincile bătute în piept cu piroane și să spună: într-adevăr s-a realizat, RMN-ul funcționează la Deva. Că le e rușine, că o fac de bună voie sau de nevoie, dar ar trebui să o facă. Să mai spună liberalii că 12 ani de zile n-au fost în stare să renoveze cât de puțin Pediatria, de care eu nu sunt mulțumit cum funcționează acum și în ce condiții. Dar au avut tupeul să facă grevă și mitinguri pentru Pediatrie”, a spus Nistor. 

Noul RMN a fost pus în funcțiune, urmând ca după o perioadă de pregătire a personalului să fie disponibil pentru pacienți. 

„Aparatul RMN va funcționa din data de 1 decembrie pentru pacienții veniți din exterior, care vor trebui să plătească investigația. Cei care vor veni cu bilet de trimitere de la medicul specialist vor beneficia de investigații compensate de Casa de Asigurări de Sănătate de anul viitor, probabil în primăvară, după aprobarea bugetului național, aceste cheltuieli nefiind prevăzute în bugetul anului în curs. Anul trecut au beneficiat circa 1.000 de pacienți ai SJU Deva de investigații RMN la un cabinet privat plătite din bugetul spitalului”, a precizat medicul Daniela Roșca, managerul SJU Deva. 

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, bani din care s-au cumpărat echipamente mediale pentru mai multe spitale din țară. Costul unui singur aparat ajunge la suna de 800.000 de euro. 


Adauga comentariu