Hunedoreanul Avram Iancu, candidat independent la Președinția României

Hunedoreanul Avram Iancu intenționează să candideze pentru Președinția României. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook, în urmă cu puțin timp. La finalul anului trecut, șeful statului, Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler lui Avram-Marius Iancu în semn de „înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care şi-a desăvârşit poziţia de înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional.

În luna octombrie 2018, Avram Iancu, fost bibliotecar în Petroşani, a parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius. În anul 2017, Avram Iancu a terminat de înotat toată Dunărea, de la izvoare la până la vărsarea în Marea Neagră. 

„Dragi Români! Astăzi este o zi istorică pentru noi!

În urmă cu exact 5 ani porneam o revoluție românească la înotul în ape deschise.

Nu mai sunt același om! Iar profunda chemare lăuntrică pe care o simt și starea actuală a nației noastre ma împing spre o nouă revoluție. O altfel de revoluție. O revoluție a poporului român, pașnică și democratică.

Asta este ce voi face în următorii cinci ani.

Orice este posibil. Trebuie doar să credem!

Împreună vom reuși! Pentru că eu nu "intru în politică" la modul clasic. Eu chiar împotriva clasei politice inițiez acestă revoluție.

Dumnezeu să binecuvinteze România!”, a scris hunedoreanul Avram Iancu.

Hunedoreanul va candida independent la alegerile pentru președinția României. Primul tur pentru prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar cel de-al doilea în data de 24 noiembrie.

„În urmă cu 5 ani, la 7 august 2014, am pornit revoluția română la înotul în ape deschise.

În premieră pentru România un român născut și crescut la poalele Munților Parâng  ataca înot apele învolburate ale Canalului Mânecii. Au fost 3 încercări eșuate dar nu am cedat lupta. A venit și marea zi a izbândei când după 17 ore și 54 de minute de înot continuu și 62 de kilometri parcurși am înfipt unicul și sfântul drapel al patriei noastre pe țărmul Franței.

Apoi am înotat în 89 de zile întregul fluviu Dunărea de la izvoare și până la vărsare stabilind o premieră mondială înotând fără costum de protecție. Se împlineau 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Deși România este în Europa dintotdeauna. Cu aceasta ocazie am dorit sa transmit colegilor de continent că identitatea noastră națională este milenară și că ADN-ul românesc este puternic. Efortul meu, într-adevăr, a unit Europa într-un sentiment de admirație iar americanii de la World Open Water Swimming Association au făcut o nominalizare ISTORICĂ pentru România: Avram Iancu – Man of the year 2017 la înotul mondial în ape deschise.

Sunt extraordinare faptele eroilor dar cele mai mărețe lucruri sunt acelea pe care oamenii le fac ÎMPREUNĂ. Așadar, în primăvara anului în care sărbătoream Marea Unire a tuturor românilor, împreună cu fratele meu moldovean Ion Lazarenco Tiron ( nominalizat pentru primirea Premiului Nobel pentru Pace), am înotat UMĂR LA UMĂR ultimii 100 de kilometri ai Prutului. N-am dorit sa secăm Prutul dintr-o sorbire cum, odinioară, s-a dorit secarea Milcovului. Dar, da, am dorit să înotăm ultima parte a Prutului, până la vărsarea lui în Dunăre, acolo unde își pierde identitatea de râu și de …graniță.

În toamna anului 2018 am continuat sa celebrez Marea Unire parcurgând propriul meu drum: fără de praf și urme. Am înotat 60 de zile de la Sulina la Istanbul cucerind, astfel, în mod pașnic…Constantinopolul. Ne-am adus  aminte de sacrificiul marelui Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi. Ecoul mesajului transmis cu secole în urmă se aude și azi! Dragostea de neam, de glie, de codru, de credință, de identitate națională sunt valori care transcend chiar și moartea.

Că puterea credinței transcende orice este dovedit și de faptul că am reușit să performez și într-un alt domeniu afară de cel care m-a consacrat. Sub protecția divină am învins frigurile Cercului Polar și am dus drapelul României până la capătul lumii, pe malul Oceanului Arctic, ocupând  locul 3 la una dintre cele mai grele curse de pe planetă.

Vorbele sunt ușoare și suntem sătui de vorbe. Acestea sunt FAPTELE ultimului cincinal din viața mea.

În această zi istorică de 7 august 2019 vă anunț intențiile pentru viitorul cincinal al vieții mele și al României; voi înota în cele mai tulburi ape. Voi candida independent la alegerile prezidențiale din acest an. Să fie clar! Eu  nu „intru în politică” pentru că AVRAM IANCU tocmai asta face; declanșează adevărata revoluție română a poporului tocmai împotriva clasei politice românești care trebuie schimbată. E un strigăt de disperare a unei generații sacrificate care nu mai vrea să-și vadă și copiii sacrificați pe altarul diletantismului politic, incompetenței, slugărniciei, îmbogățirii peste noapte, a trădării și înrobirii.

Nu sunt naiv! Știu cu ce forțe demonice vom lupta. Apele în care mă aventurez sunt tulburi. Valuri imense se vor ridica și mă vor lovi. Rechinii îmi vor da târcoale pentru a mă mușca letal. Meduzele mă vor otrăvi și ele. Curenții îmi vor fi cu toții potrivnici. Furtunile vor fi năprasnice. În acest context am o singură șansă; ca mâna dreptă să mi-o ancorez în brațul puternic al lui Hristos iar mâna stângă să o ancorez în brațul iubit al poporului. Doar așa vom putea umbla împreună peste ape! Doar așa vom putea face din Administrația Prezidențială un bastion emblematic de încredere și de recâștigare a demnității tuturor românilor”, scrie Avram Iancu, pe site-ul său.

Adauga comentariu