HUNEDOARA: Pensionar cu probleme de sănătate, tâlhărit de trei minori pe stradă. Doi dintre autorii faptei au doar 12 ani

Trei minori din municipiul Hunedoara au fost prinși de poliţişti, la scurt timp după ce au comis o tâlhărie. Unul dintre ei a fost reținut pentru 24 de ore.

Din informațiile oferite de IPJ Hunedoara, cei trei indivizi au tâlhărit un pensionar de 68 de ani, în plină zi, pe stradă. Bărbatul se deplasa cu greutate din cauza unor probleme de sănătate, fiind atacat de un adolescent, care l-a lovit cu pumnul în față. Apoi, alți doi minori i-au furat banii din buzunar, sub pretextul că vor să-l ajute să se ridice. Oamenii legii au fost sesizați de către soția victimei.

„Poliţiştii care s-au deplasat la fața loculuiau stabilit faptul că persoana vătămată (cu probleme medicale) a fost abordată de un minor care i-a cerut bani, iar în momentul în care l-a refuzat, acesta l-a lovit cu pumnul în față. În urma loviturii, hunedoreanul a căzut (moment în care minorul a fugit), iar alţi doi minori, sub pretextul că îl ajută să se ridice, i-au sustras din buzunarul gecii 40 de lei. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au identificat prezumtivii autori ai infracțiunii de tâlhărie reclamate. Aceştia sunt trei minori din municipiul Hunedoara (unul în vârstă de 14 ani și doi minori nejustițiabili, ambii în vârstă de 12 ani). Minorul de 14 ani a fost reținut pentru 24 de ore”, a declarat comisraul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a minorilor. 

Foto arhivă

Adauga comentariu