HOTĂRÂRE! Interzis animalelor domestice, în zona de centru a Devei! Măsuri radicale luate de primărie împotriva bărbatului care crește cai într-o fermă improvizată, la doi pași de ștrand

Primăria municipiului Deva a luat primele măsuri radicale împotriva bărbatului care crește cai la doi pași de ștrandul din localitate. Animalele nu sunt înregistrate la registrul agricol, dejecțiile de la ferma improvizată se varsă pe domeniul public, iar întreaga zonă e învăluită într-un miros pestilențial. Situația trenează de aproape 20 de ani, iar nimeni nu a putut să facă nimic până astăzi, deși oamenii au făcut zeci de sesizări la primărie.

Luni, Consiliul Local a votat noul regulament de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Deva.

„În zonele A și B, este interzisă deținerea de animale mari: cai, vaci, oi, capre. Și este și firesc. Nu ne putem permite în zonele aglomerate să creștem animale”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Hotărârea de consiliu local adoptată va fi afişată la adresa persoanei din zona ştrandului pentru luare la cunoştinţă, iar dacă nu va duce caii din centrul Devei, omul va fi amendat. Tot prin hotărârea de astăzi, amenda a crescut la 2.500 de lei, iar poliția locală poate aplica sancțiuni în fiecare zi.

„Mâine vom depune plângerea penală la parchet, pentru infectarea apei. Ați observat cu toții, toate dejecțiile se varsă pe domeniul public, se infiltrează în pânza freatică și sunt un real perciol pentru sănătatea populației și nu putem tolera acest lucru”, a mai spus edilul.

Primăria Deva va cere instanței o ordonanță președințială pentru punerea în aplicare a hotărârii de Consiliu Local, astfel că, în colaborare cu poliția națională și jandarmeria caii să fie scoși din ferma improvizată.

Săptămâna trecută, edilul Devei însoțit de oameni din administrația locală a mers să discute cu bărbatul care crește animalele. Nu a avut însă nicio reușită, pentru că omul a devenit agresiv, în momentul când jurnaliștii în filmau grajdul în care stau animalele. Omul a vrut să sară la bătaie, chiar de față cu polițiștii locali.

 

 

 

Adauga comentariu